wmaraci reklam
lidertakipci

Ucuza Kaçmamanız Gereken 5 Ürün

İnternet sektöründe iş yaparken elbette tutumlu davranmanın getireceği olumlu yönler bulunuyor. Enerji tüketiminize düzen vermek, gereksiz harcamalardan kaçınmak ve ürünlerde fiyat performans dengesini yakalamak bunlar arasında sayılabilir. Ancak bazı ürünler var ki ucuza kaçmak hiç akıl kârı değil.

Ha şunu da söyleyelim, “Ben bunda ucuza kaçtım ama başarılı oldum, bence önemsiz” diyen okurlarımız olabilir. Bu noktada iki faktör öne çıkıyor. Birincisi, belki ucuza kaçmasalar daha başarılı da olabilirlerdi. İkincisiyse her ucuza kaçanın başarılı olacağı gibi bir durum yok. Ayrıca iyi işletmeyi yaratan şey tek bir doğru değil, birçok konuda güzel hamleler yapabilmek. Dolayısıyla elbette tüm saydıklarımızda ucuza kaçan ama bunlar dışında birçok şeyi harika derecede iyi yapan çok başarılı okurlarımız da olabilir. Bu notları düştüğüme göre, dilerseniz gelin listelemeye başlayalım.

Sunucu Giderleri

Fiyatı da performansı da yerinde olan hizmetlerden bahsetmiyoruz. Sunucuların sitelerin her alandaki başarısıyla ne kadar da doğrudan alakalı olduğunu bu blog için defalarca anlattık. Sunucu’da kalitesiz firmalara birkaç lira ödemek, aylarca ciddi bir iş yüküyle verdiğiniz emeği çöpe atmanız sonucunu getireceği için aslında çok ama çok daha masraflı olacaktır. Bu nedenle sunucuda eli açık davranmak ve bundan da önemlisi firma ve paket tercihi yapmadan önce detaylı araştırmalarda bulunmak çok önemli diyebiliriz.

Yaz Aylarında Webmasterlar Neden Tembelleşiyor? İlacı Nedir?
İlginizi Çekebilir!

Yaz Aylarında Webmasterlar Neden Tembelleşiyor? İlacı Nedir?

Ünlü Fransız yazar Jules Renard tembellik için; “Tembellik, yorulmaya başlamadan önce dinlenme alışkanlığından başka şey değildir.”  demiş. Modern zamanların kahramanı Webmasterlar olarak biz de Renard’a cevaben; “Tembel de...

Bugün rakip sitelerden birisi canımı çok sıksa ne yaparım biliyor musunuz? Onun sitesine ucuz backlink paketi satın alırım… Zira bu paketleri tercih etmek resmen Anti SEO çalışması yönlendirmek gibi bir şey. Bunu kendi sitelerinize yapıp, uzun süre aşamayacağınız durumları başınıza getirmeyin olur mu? Araştırmalarınızı yapın, hangi sitelerden link çıkışı yapılacağına göz atın ve ardından çalışma yapın.

İçerik Yazarlığı

Kötü içerik yazarı da içerik yazıyor, iyi içerik yazarı da… Farkları ne ki o zaman bu iki arkadaşın? İyi içerik yazarı önemli kelimeleri teşhis edip, trafik kazanacak yazıları sitenize ekler. Diğer bir yandan gelen okurların da sitenizde daha uzun vakit geçirmesine olanak sağlar. Hatta profesyonel imajınızı okurlarınız, potansiyel müşterileriniz gözünde önemli ölçüde arttırabilir. Zira imla kurallarına uyulmuş, güzel kaleme alınmış bir yazıyı okuma şansı tanıyan sitelerin sahipleri ne kadar kötü hizmet veriyor olabilir ki?

Eğitim

Bu biraz aykırı bir maddeymiş gibi gelebilir ancak konuyla direkt olarak ilgili. Konunuzla ilgili daha fazla bilgiyi elde etmek için maddi kaynak ayırmak çok önemli. YouTube pek çok şeyi öğrenmemize olanak sağlayabilir ancak o videoyu çeken içerik üreticisi belki de Udemy kursunda daha çok sırrını paylaşıyordur. Gerçekten verim alabilmek için konuyla ilgili kitapları satın almak, eğitim seminerlerine katılmak ve kurslar satın almak çok önemli olabiliyor.

Tema, Tasarım

Sitelerinizin tasarımlarında da ucuza kaçmamanızı öneriyoruz ama sebebi ücretsiz tema ve tasarımların kötü olması değil. Bu ürünlerin çok kullanılıyor olması ve bu nedenle müşterilerin, arama motorlarının gözünde özgün olabilmenizin zorlaşacak olması diyebiliriz. Sıfırdan bir tasarım hazırlatmak çok maliyetli olabilir ancak en azından iyi bir temayı kullanmak için biraz bütçe ayırmak hiç fena bir fikir değil inanın.

Başka hangi konularda asla ucuza kaçmazsınız? Nedeniyle birlikte yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.83 / 5 (6 değerlendirme)

6 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al