wmaraci reklam

Android 7.1'de Sesli Komutlarla Fotoğraf Çekilebilecek

Android’in güncel majör sürümü kabul edilen Android 7.0 sürümünü dahi henüz piyasadaki birçok cihaz alamamışken, Google’ın Android 7.1 için çalışmalara çoktan başladığının haberini sizinle paylaşmıştık. Bugün duyurulan yeni bir geliştirme haberine göre Android 7.1 işletim sistemi Google Camera 4.2 sürümüyle kullanıcılarına sesli fotoğraf çekme özelliğini sunacak.

Android kullanıcılarının cihazlarından fotoğraf çekimi yapmaları için artık illa bir elleriyle de diğer taraftan ekrana basmaları veya herhangi bir fiziksel tuşu kovalamalarına gerek kalmayacak. Bu özellikle Android cihazıyla harika görüntüler yakalamak isteyen kullanıcılar için kesinlikle sevindirici bir haber olacak.

Fotoğraf çekmek için kullanıcının “Fotoğraf çek” öz çekim yapmak içinse “Selfie çek” demesi yeterli olacak. Kullandığınız kelimelere göre Google Camera cihazınızın ön veya arka kamerasını aktif hale getirip 3 saniye sonra çekim yapacak. Yeni kamera uygulamasında sesli komutlarla süreyi belirleyerek çekim yapmakta mümkün olacak. “10 saniye sonra fotoğraf çek” dediğinizde cihazınız çekim için kendini 10 saniye sonrasına programlayabilecek. Yani, artık kamera zamanlamaya daha az üşeneceğimizi düşünürsek, Android cihazlarla harikalar yaratabiliriz.

Google Camera 4.2 sürümü yalnızca Google’ın yeni amiral gemisi Pixel ve Pixel XL modellerinde kullanılmayacak. Yeni Android 7.1 güncellemesini alan tüm cihazlarda sesli çekim özelliği kullanılabilecek.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al