wmaraci reklam

Apple, iCloud ile Aynı Adı Taşıyan Webmaster'ın Sosyal Ağ Projesini Satın Aldı ve Kapattı

Apple, kendi bulut depolama servisi olan iCloud ile aynı ada sahip bir sosyal ağ projesi olan iCloud.net’i satın aldı ve kapattı. Böylece Asyalı kullanıcıları hedef alan sosyal ağ projesi iCloud.net için yol henüz başlamadan bitmiş oldu.

Tong Lei adındaki bir Webmaster, Apple’ın bulut depolama servisiyle aynı isme sahip olan iCloud.net alan adını kullanarak Asyalı kullanıcıları odak alan bir sosyal ağ projesi girişimi başlattı. Her şey yolunda gidiyor olsa gerek ki Apple, Tong Lei’ye iCloud.net projesini satın almak istemiş. 

iCloud.net projesinin yeni sahibi olan Apple, 1 Mart 2017’de servisi kapatacak ve muhtemelen alan adını iCloud.com internet sitesine yönlendirecek. Projenin sahibi olan Webmaster, Apple ile anlaştıkları fiyatın ne olduğunu belirtmedi ancak uzun süredir yürüttüğü projesini Apple’a sattığını göre gerçek tatmin edecek bir meblağ teklif edilmiş olmalı. Tong Lei, elinde farklı internet sitelerinin de olduğunu ve bundan sonra sosyal ağ sektörüne girmeden internet siteleri üzerinden girişimlerini devam ettireceğini belirtti.  

Apple’ın söz konusu kendi servislerine ait olan alan adları olduğunda ne kadar tutucu olduğu patent davalarından da biliyoruz. iCloud servisini Apple henüz kullanıma sunduğunda bu servise ait TLD alan adlarının büyük bir çoğunluğu İsveçli yazılım firması olan Xcerion’a aitti. Alan adı pazarlığı için bu şirketle masaya oturan Apple aşağıda gördüğünüz 170 alan adını 5,2 milyon dolar karşılığında satın alarak tüm alan adlarını Apple’a transfer etmişti.

Hayır yani, bundan sonra alan adı filan avlayacaksanız sanırım adresin ne olması gerektiğini artık biliyorsunuz :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al