wmaraci reklam

Çin'de Pinterest de Yasaklandı!

Çin’de sular durulmuyor. Tüm dünyanın kütür kütür kullandığı Facebook, Twitter ve hatta dahi koca Google’ın geçersiz kaldığı topraklarda artık Pinterest de büyük ihtimalle kullanılamayacak. Çin topraklarındaki internet kullanıcıları geçtiğimiz bir hafta boyunca Pinterest’e erişim sağlayamadı.

Çin’in internet erişiminin önüne büyük bir baraj çeken Great Firewall adında bir güvenlik duvarı bulunuyor. Bu güvenlik duvarı sayesinde Çin hükümeti istediği internet sitesini tuvaletin ışığını kapatır gibi kapatıp, erişime engelleyebiliyor (bu senaryo size de tanıdık gelmedi mi?). Bu şekilde erişime engellenen sitelere VPN dışında erişilemediği gibi, VPN yazılımlarının da çoğu zaman geçersiz kalabiliyor çünkü VPN yazılımları da Çin devleti tarafından kontrol ediliyor.

Henüz ne Pinterest ne de Çin tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak Google’ın tekrardan Çin’e girme gibi bir düşüncesi vardı ve geçtiğimiz hafta ulusal medya kaynaklarında Google’ın tekrar geri dönebileceği ihtimali üzerinde durulmuştu.

Bu iş sonrasında muhtemelen hem Pinterest hem de Google’ın Çin pazarına tekrar girme rüyası suya düşer, demedi demeyin.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al