wmaraci reklam

E-Devlet Hizmette Sınır Tanımıyor!

E-devletten yapılabilen işlemler oldukça fazla! Vatandaşlar bu sistem sayesinde birçok işi dışarı çıkmadan, internet üzerinden halledebiliyorlar. Peki, e-devlet hizmetleri neler?

E-Devlet Sistemi Üzerinden Birçok Hizmet Sunuluyor! 

E-devlet hizmetlerinin kapsamının son yıllarda hızla genişlemesi vatandaşları da şaşırtıyor. Sistem üzerinden yapılabilecek birçok işlem bulunuyor. 

E-devlet hizmetlerinden en ilgi çekici olanlardan biri soy ağacı sorgulama! Soy ağacınızı öğrenmek için e-devlet sitesinden yararlanabiliyorsunuz. Birçok kişi geçtiğimiz yıllarda bu uygulamaya büyük ilgi gösterdi.

Miras ve deprem sorgulama da e-devletin popüler hizmetleri arasında bulunuyor! Adınıza miras olup olmadığını öğrenmek için e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın. Bu şifre PTT şubelerinden alınabilmektedir. 

“Veraset İlanı Sorgulama” alanından miras bırakanın T.C Kimlik numarasını yazın. Üzerinize miras olup olmadığını bu işlemler sonunda öğrenebilirsiniz.

www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet sitesine ulaşabilir ve deprem sorgulamasında da bulunabilirsiniz. Türkiye deprem tehlike haritaları ve depremle ilgili önemli bilgiler site üzerinden vatandaşlarla paylaşılır. Acil toplanma alanı sorgulama da sıkça kullanılan e-devlet hizmetleri arasında yer alır.

E-devlet üzerinden resmi kurumların sunduğu hizmetlerden faydalanmanız da mümkündür. Kurum hizmetleri, belediye hizmetleri, firma hizmetleri, üniversiteler, yeni eklenen hizmetler, çok kullanılan hizmetler için ilgilendiğiniz başlığa tıklayın ve ekran yönlendirmelerini takip edin.

Bu kurumların hepsi e-devlet altyapısını kullanarak, online hizmet sunar. Zaman ve para açısından vatandaşların avantajları oldukça fazla olmaktadır.

Vatandaşlar e-devlet sistemine giriş yaptıklarında istedikleri bilgi, belge ve başvuru formlarına kolaylıkla ulaşabilirler. Kategoriler anlaşılır şekilde sunulmuştur ve site kullanıcılar için pratiktir. 

Genel Bilgi, kişisel bilgiler, sağlık, güvenlik, devlet ve mevzuat, eğitim, adalet, çevre tarım ve hayvancılık, iş ve kariyer, sosyal güvenlik ve sigorta, trafik ve ulaşım, vergi, harç ve cezalar, telekomünikasyon, şikayet ve bilgi edinme alanlarından istediğiniz işlemleri online olarak, kurum kurum gezmeden gerçekleştirebilirsiniz. E-devletten yapılabilen işlemler bunlarla da sınırlı değil! Her gün yeni e-devlet özellikleri de resmi gazete ve haberler aracılığı duyurulmaktadır.

E-devlet sitesinde en çok kullanılan hizmetlerden biri de barkodlu belge almaktır. Çeşitli başvuru işlemleriniz için barkodlu belgeyi e-devlet sitesi üzerinden edinebilirsiniz. Bu belgeler kabul eden tüm kurumlarda kullanılabilir. 

Sitede “Merak Ediyorum” bölümü ise vatandaşların kendileri ile ilgili birçok konuda resmi bilgi almalarını sağlayan bir hizmet sağlıyor. Hakkınızdaki birçok gelişmeyi bu alandan öğrenmeniz mümkün! E-devlet hizmetlerinin kapsamı oldukça geniş! Bu alandan “ Maaş bordrom bu ay nasıl? “, “Aile hekimine nasıl ulaşırım? “, “GSS borcum var mı? “, “SGK prim ödemelerim ne durumda? “ vb. birçok sorunun cevabına ulaşabilirsiniz! 

Türkiye'de Mobil İnternet Kullanımı Masaüstünü Solladı
İlginizi Çekebilir!

Türkiye'de Mobil İnternet Kullanımı Masaüstünü Solladı

WM Aracı okurlarına daha önce de birçok blog yazı aracılığıyla internet kullanımının mobile doğru geçiş yaptığını duyurmuştuk. Tüm dünyada internet kullanım istatistikleri gerçekleştiren StatCounter’ın yayınladığı rapo...

E-Devletten Yeni Hizmet: Tıkla-Taşın! 

Taşınma sistemi, e-devletin en yeni hizmetleri arasında! Okul değişiklikleri, adres kaydı ve diğer tüm abonelik işlemleri sistem üzerinden online olarak gerçekleştirilebilir. 

Son hizmet ile taşınacak olan vatandaşlar sisteme giriş yapabilir ve eski adresi değiştirebilirler. Sistem girişinde eski adres çıkacaktır; yeni adres yazılarak güncelleme yapılır ve aynı anda çocuğunuzun okulunu da taşımanız mümkün olur.

Bu değişikliklerin hepsi aynı ekran üzerinden yapılabiliyor. Hizmetler sadece adres kaydınızı taşımakla sınırlı kalmıyor; su, elektrik gibi aboneliklerle ilgili işlemlerinizi de yine bu alandan gerçekleştirebilirsiniz.

Adres değişikliğinde tüm kayıtlarınızı alıp, kurum kurum dolaşmanıza gerek kalmıyor! E-devlet sistemi tüm bunları tek bir ekrandan yapma imkanı sağlıyor! Peki, verilerin doğruluğu nereden bilinecek? Bunun için kurumların birbirleri ile entegre çalışmaları gerekiyor. Siz güncellemeleri yaparken arka plandaki sistemler verilerin doğruluğunu kontrol ediyorlar!

E-devletten yapılabilen işlemler hız kesmiyor ve vatandaşlar artık resmi işlemlerinin birçoğunu internet üzerinden yapabiliyorlar! 

Haber365 olarak e-devlet hizmetleri ile ilgili en güncel gelişmeleri anında sizinle paylaşmaya devam ediyoruz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al