wmaraci reklam

E-ticaret Sitelerinde Geliri Arttıracak 5 Temel İpucu

Yayıncılık sektörünün ne kadar gurusu olursanız olun, e-ticaret’e adımınızı attığınız anda kendinizi internet hakkında hiçbir şey bilmeyen biri gibi hissetmeye başlıyorsunuz. Yapılması gerekenler neler, diğer e-ticaret erbapları nasıl satış yapıyor ve satışlarımı nasıl arttırabilirim gibi ardı arkası kesilmeyen soru bulutları kafanızın içinde dolanıyor da hiç biri bir birine değmiyor.

Eğer yeni bir e-ticaret macerasına atılacaksanız ve e-ticaret konusunda sandığınızdan çok daha az deneyimliyseniz bu 5 temel ipucu iyi bir giriş yapmanıza ve marka sadakatini yükseltmenize yardımcı olacaktır;

#1. Sayfalarınız Işık Hızında Olsun

Tamam o kadar hızlı olmasına gerek yok yine de sayfalarınızın olabildiğince hızlı olması gerek. Alışveriş için bir internet sitesini ziyaret eden kullanıcılar artık Google gibi anlık açılan sayfalarla karşılaşmak istiyor. Genel olarak web sitenizin sayfaları 3 saniyeden yavaş açılıyorsa, bu hem potansiyel müşterilerinizi hem de arama motorundaki otoritenizi kaybedeceğiniz anlamına geliyor.

Chatbot'lar ve E-Ticaret: Yapay Zekâ Müşteri Desteğinde Nasıl Devrim Yaratıyor?
İlginizi Çekebilir!

Chatbot'lar ve E-Ticaret: Yapay Zekâ Müşteri Desteğinde Nasıl Devrim Yaratıyor?

Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi, işletmelerin müşteri deneyimini artırmak ve operasyonlarını optimize etmek için yeni yöntemlere başvurmasını zorunlu kılıyor. E-ticaret siteleri, bu değişimin öncülerinden biri olarak kar...

#2. Kafalarda Soru İşareti Bırakmayın (S.S.S)

S.S.S (Sıkça Sorulan Sorular) belki standart yayıncılık alanında çok da gerekli olmayabilir ama e-ticaret işinde yer alacaksanız kafalarda soru işareti bırakmamanız şart. S.S.S sayfanızı kendi sitenizin yapısına göre müşterilerin şıp diye erişebileceği bir yere koyun. Sayfanın içeriğini de kişisel olarak kullanıcıyı tamamlayacak şekilde hazırlayın. Hatta kendinizi sitenize ilk defa geliyormuş gibi düşünüp, hangi soruların aklınızda belirebileceği düşünün ve cevaplayın.

#3. Mobil Destekli Olun

Bunu sanırım artık söylemeye bile gerek yok. Mobil desteği olmayan e-ticaret siteleriyle karşılaştığında kullanıcılar “Aaa, mobil desteği yokmuş. Neyse ya ben de bilgisayarı açıp oradan bakarım.” Demez. Doğrudan sitenizi terk eder ve bir daha gördüğü yerde sitenize tıklamamaya tövbe eder. İnsanları tövbekar yapmayan sitelerden olun.

#4. Müşteri Yorumlarını Gösterin

E-ticaret sitenize bir ürün veya hizmet için gelenlerin müşteri yorumu yapabileceği ve müşteri yorumlarını okuyabileceği bir alan olduğundan hatta bunun teşvik edici olduğundan emin olun. Buradaki yorumları sürekli maniple etmeye çalışmayın. İnsanların oraya gerçekten kaliteli yorumlar girmesini sağlayın.

#5. Ödeme Yapmak için 8 Saat Uğraşmak Gerekmesin

Ödeme yapmak için müşterilere bütün imkanlarınızı seferber edin. Fiziksel dünyada ödeme yapmak çok kolaydır. Müşteri elini cebine atar ve öder. Sanal dünyada bu işlem biraz daha yorucu olabiliyor. Biz üşengeç bir milletiz, bunu göz önünde bulundurup en kolay ödeme yöntemlerini en kolay şekilde sunun.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al