wmaraci reklam

En İyi Oyunlar - Bölüm 1

Gelelim 2015'in ilk yarısında çıkan oyunlara.. Aslında çok fazla zaman geçmeyen oyunlar olsa da aklımızda kalabilecek birçok yapım bu yıl hayatımıza girmiş bulunuyor. Henüz çıkmamış yapımların yanı sıra özellikle Nisan-Mayıs-Haziran ayında çıkış yapanlar büyük ilgi görmeye devam ediyor. Şöyle bir sıralama yapalım;

 

 

5-) F1 2015

F1 2015 oyunu aslında çok fazla tercih edilebilecek özellikler sunmuyor diyebiliriz. Çünkü oyun bilinen bir temaya hakim ve sadece bu konu etrafında kendisini sürekli geliştiriyor. Fakat bu kez birçok artısıyla aramıza dönmüş desek daha iyi olur. İlk aşamada söyleyebileceğim tek şey araçlar gerçekten harika. Lisansı alınan markalar haricinde Formula pilotlarının araçları gerçekten büyüleyici gibi duruyor. Bunun yanı sıra türü seven hayranların yakından takip ettiği kariyer modu ciddi derecede ilgi görüyor. Formula oyunları arasında en iyisi olarak nitelendiren F1 2015 henüz steam üzerinde yeni satışa çıkarılmıştır.

Disney Şimdi de EA Games'i Satın Almak İçin Harekete Geçti
İlginizi Çekebilir!

Disney Şimdi de EA Games'i Satın Almak İçin Harekete Geçti

Walt Disney Company yani Disney, ilk olarak 1923 yılında Amerika'da medya ve eğlence şirketi olarak kurulduktan sonra hızla büyüyerek günümüzde dünyanın en büyük stüdyoları haline geldi. Dünyanın en büyük bütçeli yapımlarına i...

4-) Trine 3 - The Artifacts of Power

Trine oyunu yeni serisi ile aramıza katıldı. Fakat bu kez kendisini bir hayli geliştirdi. Platform oyunu denildiğinde aklımıza öne ve arkaya ilerleyebildiğimiz basit bir platform veya eşsiz manzara ile süslenmiş klasik oyunlar gelebilir. Fakat Trine bu yargıyı tamamen yıkmış gibi duruyor. Çünkü oyunda ciddi derecede üst düzey grafiği tanıyabiliyorsunuz. Yeni nesil için uyarlanmış oyunda birçok bulmacayı çözümlemeniz ve bu türdeki ipuçlarını birleştirmeniz gerekiyor. Bilindiği üzere bu oyunda bir hikayeye bağlıdır.

3-) Batman : Arkham Night

Batman hayranlarının büyük bir merakla beklediği fakat haber sitelerinde bile hakkında olumsuz açıklamalar yapıldığı yeni serisi aramıza döndü. Fakat olaylı döndü. Oyunda ciddi derecede fps düşüşü yaşanıyor. En iyi bilgisayarda bile keyif alamadan oynayabileceğimiz Batman Arkham Night oyunu kısa sürede steam satış listesinden çıkarıldı. Yapımcı firma ise oyun ile alakalı olarak geliştirme sürecine girdi. Arkham Night'ın sorunları dışında değinebileceğiniz birşey yok mu? diye soracak olursanız klasik Batman'ın dövüş tekniğinin ciddi derecede geliştirilmesi ve Bat-mobil'in büyük ilgi görmesini dile getirebiliriz. Şimdilik tekrar satışa konulmasını beklemekten başka çaremiz yok gibi..

2-) Woolfe The Red Hood Diaries

Aslında bu oyun en iyi 5 oyun arasında 2'nci sıraya girer mi bilemem. Şahsen yazısını yazarken bile defalarca düşündüm. Hatta bildiğiniz kapsamlı araştırma yaptım. Ama o kadar kötü bir oyun olmadığını ve ana hikayeye bağlı kalarak geçmişteki klasiği tekrar yaşattığını fark ettim. Evet aslında basit bir hikaye; Kırmızı başlıklı kız ve kurt.. Aslında çocuk oyunu diyenleriniz vardır, doğru. Fakat bildiğiniz gibi günümüz platform oyunları bırakın çocukları büyükleri bile kendisine müptela ediyor. Heh işte bu oyunda tam o tarz bir oyun. Kurtlara karşı vereceğiniz mücadelede kendinizi muhteşem bir platformun içerisinde buluyorsunuz. Haliyle bu oyunu ikinci sıraya koymak o kadar da mantıksız olmuyor.

1-) Carmageddon : Reincarnation

Yıllar önce taaaa ilkokul zamanında sizlerde bu oyunun henüz yeni yeni tanındığı süreçte saatlerinizi heba etmişsinizdir. Doğru değil mi? Çünkü o zamanlar ne içimizde bir yeni nesil grafik anlayışı ne de atmosfer arayışı vardı. O zamanları hatırladığınızda 'ğınnn ğınnn ğınnnnnn' diye içinizden ses çıkarıp arabanın gidişine eşlik ettiğinizi hiçbiriniz reddedemezsiniz. Haliyle o dönemde bu oyun bir hayli güzeldi. Gelelim Carmageddon : Reincarnation'un yeni nesle uyarlanmış haline. Kendisi çıktığı şu dönemlerde çok fazla ilgi görmüyor olsa da tarz olarak alanında lider konumda. Oyunda +18 öğeler yer alıyor elbette. Ama verdiği haz ve yıllar öncesine götüren o muhteşem tadı adeta büyülüyor. Son 3 ay içerisinde yapılan incelemeler dahilinde Carmageddon liderliği eline almış duruyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al