wmaraci reklam

Evden E-Ticarete Yeni Vergi Muafiyeti!

E-ticarete atılmak istiyorsunuz ancak henüz iş yeri açmak gündeminizde yok mu? O halde, yeni düzenlemeyle evinizden e-ticaret yaparak vergi muafiyetinden faydalanabilirsiniz!

Doların TL karşısındaki amansız (insafsız) yükselişi, devletin ekonomiyi rahatlatmaya yönelik yeni adımlar atmasına neden oldu. Geçtiğimiz gün, vergi alanında desteklerin bulunduğu torba yasanın Meclis’ten geçmesiyle evden e-ticaretin de önü bir nebze açıldı.

Genel Kurul’da kabul edilen yeni torba yasaya göre, artık evde kendi ürettiği ürünleri elektronik ortamlar aracılığıyla satanlar esnaf muafiyeti hakkından yararlanabilecek.

Yani, bundan sonra evden e-ticarete adım atacak vatandaşların gelirlerinin bir yıllık asgari brüt ücreti geçmeyen bölümü vergiden muaf olacak. 2019 yılı güncel rakamları üzerinden örnek vermek gerekirse, evden e-ticaret yapanların yaklaşık 30 bin liralık geliri vergiden muaf olmuş olacak.

Bu yeni haktan iş yeri açmaksızın ürün üreten herkes faydalanabilecek. Yasanın asıl odağında ise evlerde imal edilen havlu, örtü, çarşaf, çorap, dokuma mamuller, dantel, turistik eşyalar, tarhana, mantı ve erişte gibi ürünler yer alıyor. Elbette bunların dışında aklınıza gelebilecek daha birçok ürünü bu örneklerin arasına dahil edebiliriz.

Sadece Ev Hanımlarına Değil, Herkese Muafiyet!

Tahmin edebileceğiniz gibi yeni düzenleme için eleştiriler ışık hızıyla ortaya atılmaya başlandı. Yeni düzenleme için yapılan ilk eleştiriler, e-ticaret düzenlemesinin sadece ev hanımlarını kapsadığı yönünde oldu. Eleştirilere ilk yanıtı getiren TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in konu hakkındaki yanıtı ise şöyle:

“Zaten esnaf muafiyeti kapsamında KDV yok. Orada herhangi bir tavan da yok, bu devam ediyor. Bu 30 bin lira tavanı yukarıya çekilebilirdi biraz daha. Önümüzdeki sene bu madde tekrar önümüze gelir, 60 bin liraya ya da 70 bin liraya çıkarma noktasında adım atılır. ‘Ev hanımı’ mıdır, ‘ev kadını’ mıdır, ‘ev erkeği’ midir, ‘ev beyi’ midir? Burada maddenin aslına baktığınızda evde kalan, başka iş yapmayan erkek ya da kadın hiç fark etmiyor, herkesin faydalanabildiği bir muafiyettir.”

Yeni muafiyet yasası tüm girişimcilerin yüzünü güldürür mü bilinmez fakat en güzel bir başlangıç olduğunu kabul etmek gerek.

Yeni e-ticaret muafiyetini siz yeterli buluyor musunuz? Sektöre ilişkin düşüncelerinizi ve görüşlerinizi binlerce WM Aracı üyesiyle paylaşmayı unutmayın. Yorumlarınız çok değerli

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al