wmaraci reklam

Facebook’un “Wi-Fi Bul” Özelliğiyle Artık Ücretsiz Wi-Fi Noktalarını Bulabilirsiniz

Etrafınızdaki ücretsiz Wi-Fi noktalarını zahmetsizce keşfetmek harika olmaz mıydı? Facebook’un “Wi-Fi Bul” özelliğini kullanarak artık yakınızdaki ücretsiz Wi-Fi noktalarını keşfedebilir ve hücresel veri paketlerinizi yağmurlu günler için saklamaya başlayabilirsiniz.

Facebook’un geçen yıl beta olarak sadece iOS kullanıcılarına ve belli ülkelerde deneme turuna çıkardığı “Wi-Fi Bul” özelliği artık başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede aktif olarak kullanılabilecek. Mobil cihazlar ve tabletlet kullanıcılarının faydalanabileceği Wi-Fi Bul özelliği sayesinde etrafımızda hangi Wi-Fi noktalarının kullanılabilir olduğunu zahmetsizce keşfedip, Wi-Fi noktalarından kolayca faydalanabileceğiz.

Facebook’un yeni özelliği, veri paketinizin yetersiz olduğu zamanlarda ve özellikle farklı şehirleri seyahat ettiğinizde hayat kurtarabilir. Ayrıca bu özellikten faydalanarak yabancısı olduğunuz yerlerde ziyaret edeceğiniz mekanların Wi-Fi bağlantısına sahip olup olmadıklarına pratik şekilde göz atabilirsiniz.

Wi-Fi Bul Özelliği Nasıl Kullanılır?

Wi-Fi Bul’u kullanmak için mobil cihazınızdan Facebook uygulamasına giriş yaptıktan sonra “Daha Fazla” sekmesine ulaşıp Wi-Fi Bul bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Özelliği etkinleştirdikten sonra Facebook, konum bilginizi kullanarak size yakın olan Wi-Fi noktalarını gösterecek ve kablosuz ağların hangi şirket veya işletmeye ait olduğunu gösteren Wi-Fi haritasını açacaktır. 

Henüz Wi-Fi Bul özelliğine birçok işletme dahil olmadığı için etrafınızdaki ağlar sınırlı olabilir. İşletmelerin beklenen ilgiyi göstermesi halinde ise Facebook konum tabanlı servisler dünyasına daha büyük yelkenler açıp, Google Maps ve Yandex’in rakibi olarak karşısına çıkabilir.

Facebook’un yeni özelliği hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce gerçekten teoride olduğu kadar kullanışı özellik gibi mi görünüyor?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al