wmaraci reklam

Flickr'ın Yeni Sahibi SmugMug Oldu!

İnternet ve fotoğrafçılık kelimeleri yan yana geldiğinde gözümüzün önüde logosu belirip kaçan Flickr, bir başka fotoğraf paylaşma servisi olan SmugMug tarafından satın alındı. Bugün USA Today’e kısa bir röportaj veren SmugMug CEO’su Don MacAskill aynı zamanda Flickr’ı resmen satın aldıklarını duyurdu.

Don MacAskill’ın röportajında söylediğine göre Flickr’da müşteri taleplerini dinleyecekleri ve bu doğrultuda efsaneyi tekrardan ayağa kaldırmak için elinden geleni yapacaklarını belirtiyor. CEO’nun şimdilik planı Flickr’ı SmugMug’a dahil etmek değil. Bir süre ayrı internet siteleri olarak servis sunmalarının ardından şirket Flickr’a SmugMug’ın teknolojisini giydirmeyi planlıyor. Ardından göçün bir parçası olarak tüm Flickr platformu SmugMug bünyesine taşınacak ki, bunun ne zaman olacağı henüz belli değil. Flickr’ın SmugMug’a göçünden sonra bile Flickr linklerinin çalışacağının garantisi de, şimididen bizzat CEO tarafından verildi.

Flickr’ı tekrar ihtişamlı güçlerine kavuşturmayı isteyen ve aynı zamanda SmugMug’ın gücüne güç katacak bu satın almanın ne kadar mâl olduğu belirsiz. Ufak bir hatırlatma yapmamız gerekirse 2004 yılında yıldızı parlayan ve dijital fotoğraf dünyasının gizli mabedi haline gelen Flickr, Yahoo tarafından satın alınmıştı. Yahoo’nun Verizon ile masaya oturmasıyla el değiştiren Flickr’ın şimdilik yeni sahibi onu şahlandırmayı düşünen SmugMug olacak.

Flickr’ın göçünün tamamlanmasının ardından Flickr adının tozlu arşivlere kaybolması olası. Siz Flickr’ı hala kullanıyor musunuz? Yoksa sizin için zaten popülaritesini eritmiş bir servis midir?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al