wmaraci reklam

Google 20 Bin Kadına Teknoloji ve E-Ticaret Eğitimi Verecek

Ülkemizde güzel şeyler de oluyor! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Google’ın iş birliği sonucunda başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere toplamda 20 bin kadına ücretsiz teknoloji eğimi ve e-ticaret eğitimi verilecek. Ücretsiz eğitimlerle kadınların sadece üretime katılması değil aynı zamanda ürün ve hizmetlerini internet üzerinden pazarlamalarına yardımcı olunmuş olacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yapılan iş birliği hakkında: “Google ile bir çalışma yapıyoruz. 20 bin kadına teknoloji eğitimi verilecek. Hatta Google yöneticileri, bu sayıyı az buldular, daha da arttırmayı planlıyoruz. Doğu ve Güneydoğu’daki kadın girişimcilere öncelik verilecek. Bu eğitimlerden sonra orada yaptıkları ürünleri, e-ticaret yolu ile pazarlamaları sağlanacak. İnternet üzerinden satış yapmaları konusunda eğitim verilecek.” dedi.

Bilgisayar kullanım oranın geçtiğimiz yıllara kıyasla müthiş artışına dikkat çeken Kaya, yapılacakların bu kadarla sınırlı olmadığını belirtti. Erkeklerde internet kullanım oranı %76 iken kadınlarda bilgisayar kullanım oranının %60 olduğuna dikkat çeken Kaya, oranın yükseltilmesi için farklı kollardan çalışmalar yürüteceklerini belirtti. Bakan Kaya’nın söylediklerine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığının ortaklığında e-ticarete yönelik farklı projeler de önümüzdeki yıl içinde hayata geçirilecek.

Şimdilik Google işbirliği hakkında aktarılanlar bu kadar. Projenin başlamasıyla birlikte katılmak için gerekli detaylar yayınlanacaktır. Bu tür organizasyonlar sonucunda öyle umuyoruz ki, webmaster’ların arka bahçesi konumunda olan internete kadın eli değecek ve etrafta rengarenk çiçekler açacaktır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al