wmaraci reklam

Google Chrome Yönlendirme ve Pop-Up Reklamları Tarihe Gömecek!

Kullanıcılara sunduğu web deneyimi konusunda hendek atlattırmak isteyen Google, Chrome için önümüzdeki Ocak ayından itibaren iki yeni köklü değişiklik getirecek. Yapılan güncellemelerle birlikte tıkladığınızdan farklı olarak açılan alakasız pop-up sayfalar ve ansızın sizi bir oraya bir buraya sürükleyen yönlendirme reklamları tümüyle tarihe karışabilir.

Pop-up reklamlar konusunda Google’ın ruhani haliyetini muhakkak biliyorsunuzdur. Google Pop-up reklamlarını hiç ama hiç sevmiyor. Chrome kullanıcılarından topladığı geri bildirimlere göre internet kullanıcılarının nefret ettiği tek reklam türü pop-up’lar değil. İstemediğimiz pencerelerin zart diye ekrana sıçraması ve sayfalar arasında sörf yapmamıza neden olan yönlendirme tipi reklamlar kullanıcı deneyimini ciddi oranda etkiliyor.

Google’ın kendi blogunda söylediğine göre her 5 kullanıcıdan 1’i bu durumdan şikayetçi. Şikayetlerin sonunu getirmek isteyen Google, Chrome’a getireceği yeni güncellemeyle birlikte her iki reklam türünü de spam cennetine göndermeyi planlıyor.

Film Siteleri ve İllegal Siteler için Dönüm Noktası

Film, dizi ve daha birçok illegal siteye girdiğimizde sıkça karşılaştığımız ama artık sıradanlaşan bazı kullanıcı düşmanı reklam türleri var. Google’ın aslında hedef aldığı başlıca reklam modelleri bu spam reklamlar olacak. Örneğin videoyu oynatmak için Play butonuna bastığımızda ekrana zıplayıp kucağımıza oturan yeni sekmeler, ya da alakasız bir yere tıkladığımızda haberimiz olmadan bizi seyahate çıkaran yönlendirme reklamlarının böylece büyük oranda önüne geçilmiş olacak.

Altyapı Olarak WordPress Kullanan 20 Popüler Yerli Blog
İlginizi Çekebilir!

Altyapı Olarak WordPress Kullanan 20 Popüler Yerli Blog

Güvenlik dezavantajları ve ağır abi adımı hızında çalışmasını saymazsak, WordPress başarılı bir CMS. Hatta öylesine başarılı ki, son raporlara göre internet sitelerinin %30’u WordPress’i kullanıyor. Global çapta WordPress y...

Elveda Kendiliğinden Açılan Sayfalar ve Yönlendirme Reklamları!

Ocak ayında kullanmaya başlayacağımız yeni güncelleme sayesinde otomatik yönlendirmelerin veya pop-up reklamların olduğu sayfalarda yapılmak istenen eylem adres çubuğunun yanında bir bildirim olarak görünecek. Eğer kullanıcı yönlendirilmek istemez veya farklı bir yere tıkladığı için yeni bir sekmeyle karşılaşmak istemezse kendini tüm bu bildirimleri yoksayarak reklamlardan kendini azad edebilecek. 

Google Sorunlu Sayfaları Uyaracak

Google yapılacak değişikliklere ilişkin olarak Webmaster’ları şimdiden uyarmaya başlayacak. Bundan sonra Webmaster’lar Google Web Araçları üzerinde yer alan “Kötüye Kullanım Deneyimleri” menüsü yardımıyla Webmaster’lar sorunlu sayfalarından haberdar olabilecek. Eğer ilgili sayfalar Google tarafından bildirildiğinde 30 gün içinde işlem yapmazsanız ilgili sayfalar Chrome’da yeni sekme veya yönlendirme tarzı işlevleri yerine getiremeyecek.

Chrome 65 sürümüyle birlikte başta dizi ve film siteleri olmak üzere agresif reklamlardan kazanç sağlayan Webmaster’ların kazancı ciddi şekilde düşüş gösterirken, kullanıcı deneyiminde ciddi bir dönüm noktasına erişilecek. Yapılacak güncellemeyle ilgili olarak sizler ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al