wmaraci reklam

Google Eyefluence'ı Satın Aldı

Google AR(artırılmış gerçeklik) ve VR(sanal gerçeklik) ’ın gözle kontrol edilebilmesini isteyen Eyefluence şirketine bunu başarmasında yardım edecek.

AR ve VR ile ilgilenen şirketlerin sayısı gün geçtikçe artış göstermekte. VR pazarı da bu artışla birlikte büyüme göstermekte. Bunu fırsat bilen Google, VR alanında iddialı şirketlerden bir tanesi olan Eyefluence şirketini bünyesine kattı. Eyfluence ‘ın hedefleri büyük, VR alanında liderliğe oynamak isteyen şirket bu hedefine Pazartesi günü Google’ın satın almasıyla bir adım daha yaklaştı.

Eyefluence'ı sahip olduğu eye-tracking (göz takibi) teknolojisi sayesinde insanların VR ve AR cihazları ile etkileşim şeklini değiştirmek istiyor. VR cihazlarının yönetiminde genelde joystick ve benzeri cihazlar kullanılıyor, Eyefluence bunun yerine çok daha kolay yönetilebilen bir VR deneyimi sunmak için gözlerinizi tarama ve takip eden bir teknolojiyi kullanıyor. Bu teknoloji sayesinde gözünüzün en küçük hareketleri algılanabiliyor ve takip edilebiliyor. Bu sayede kullanıcı etkileşimi çok daha güçlü oluyor.

Eyefluence bu birlikteliği blog sayfasında “Etkileşim teknolojimizi ve insanların VR ve AR konusundaki potansiyelini büyük oranda artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz ve bu güç birlikteliği çalışmalarımıza hız kazandıracak.” dedi.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al