wmaraci reklam

Google'ın Yeni Özelliği; Shop to Look Yayınlandı

Google’ın arama motoru artık giyim alışverişleri konusunda çok daha akıllı öneriler sunacak. Geçtiğimiz haftalarda Google’ın arama sonuçlarında şarkı sözlerini göstereceği özelliğini tanıtmış ve bu özelliğin Google’ın içeriği kullanıcıya doğrudan vermeye yönelik hamlelerinin başladığının sinyalleri olduğunu belirtmiştik. Yeni getirilen Shop to Look özelliği de bu kanımızı destekler nitelikte görünüyor.

Bir Google kullanıcısı olarak alışverişle ilgili aramalar yaptığınızda Google’ın öne çıkan sonuçları gösterdiği mutlaka sizin de dikkatinizi çekmiştir. Google Shop to Look özelliğiyle tıpkı bu sisteme benzer bir giyim alışverişi köşesi sunacak. Bu alanda sergilenecek olan ilanların bazısı Bloggerlardan alınacakken bazısı da reklam veren satış markalarından alınacak.

Bu özellik sayesinde blogcuların giydiklerine dair ürünler de otomatik olarak benzer ürün eşleşmesi sayesinde kullanıcılara gösterilebilecek. Kullanıcılar bu alandan çok daha pratik şekilde kıyafetlere göz gezdirebilecek ve farklı markalar arasında kolayca fiyat karşılaştırması yapabilecek.

Google’ın yeni özelliği sayesinde artık kullanıcılar aradıkları ürünleri internet sitelerinin arasında boğulmak yerine doğrudan görebilecek. Sistemin çalışması içinse “kokteyl elbiseleri” gibi anahtar kelimelerin kullanması yeterli olacak. Bu da özellikle moda sitelerinin ciddi bir trafik hacmini kaybedebileceği anlamına geliyor.

Shop to Look özelliği şuan için beta olarak yalnızca Birleşmiş Milletler’in mobil kullanıcıları için sunulmuş durumda. Shop to Look istenilen başarıyı elde ederse Türkiye ve tüm dünyada Shop to Look özelliği kullanıcılara daha kestirmeden giyim alışverişi yapma şansı sunacak.

Bu özellikle birlikte moda/bayanlara yönelik sitesi olan kişilerin trafikleri büyük oranda düşebilir. Zira bayanlar bu siteleri “kokteyl elbiseleri” gibi aramalarla ziyaret edip fikir ediniyor ve ardından markaları ziyaret ederek alışverişini sonlandırıyor. Google’ın Shop to Look özelliği hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

  

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al