wmaraci reklam

Gözümüz Aydın: Steam'e de KDV Geldi!

Maliye Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl sonunda yaptığı düzenlemeler dijital dünyada vergi Tsunami’lerinin eseceğinin habercisiydi. Kara bulutlar bizlere kısaca 2018’in %18 vergi hediyesiyle birlikte geleceğini müjdeliyordu. Yılın ilk ayında Apple vergilerin başını çekerek, App Store’daki uygulama fiyatlarına KDV vergilerini eklemişti. Şimdi ise sıra dijital oyuncuların uğrak mekanı olan Steam’e geldi.

Dün akşam saatlerinden itibaren platformdan yeni alışveriş yapan kullanıcılar, Steam’in ödeme sayfasına ulaştıklarında sayfanın altında yer alan “Uygulanabilir yerlerde fiyatlara KDV dahildir” ibaresiyle karşılaştı. Bu ibareyle birlikte KDV’nin Steam’e de uğradığı / uğrayacağı doğrulamış oldu. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı tekrardan hatırlatmamız gerekirse artık KDV ödemek için dijital servis sunan şirketlerin Türkiye merkezli olmasına gerek yok. Faaliyetlerini Türkiye üzerinden sürdüren her şirket öyle veya böyle %18 KDV’yi satışlarına eklemek ve vergisini ödemekle yükümlü kabul ediliyor.

İşin ilginç tarafı ise KDV eklenmesine rağmen oyun fiyatlarının sabit kalması oldu. Henüz Steam platformu tarafından KDV vergilendirmesine ilişkin yapılan resmi bir açıklama yok. Ancak fiyatların sabit kalmasında indirimlerin etkisinin olduğu da düşünülüyor. Bir diğer ihtimal ise Steam’in satış potansiyelini korumak adına KDV vergisinin tüketiciye yansıtılmaması, geliştiriciler veya platform payından kesilmesi olabilir.

Şu an Steam’in konuya ilişkin bir açıklama yapmamış olmaması oyun fiyatlarındaki değişimin ne yönde seyredeceği hakkında açıklama yapmayı güçleştiriyor. Ancak fiyatlarda değişiklik olmasa bile bu sisteme KDV zammının her türlü dahil edileceği anlamına geliyor.

2018’in yeni zamlı dijital fiyatları hepimize hayırlı olsun diyor ve sizin bu konudaki görüşlerinizi almak istiyoruz. %18 KDV hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al