wmaraci reklam

İnsanlara Tezek Gönderebileceğiniz Boktan E-ticaret Girişimi: ShitExpress

Baştan uyarayım, bu yazı boktan bir yazı olacak. E-ticaret dünyasının kapısı bugüne kadar binlerce fikirle aşındırdı. Kimi fikirler tuttu, kimileri ise mevzusuna başlamadan kapının önüne koyuldu. Bir e-ticaret fikriyse tamamen boktan olmasına rağmen tutmayı başardı; ShitExpress. ShitExpress aslında yeni bir girişim değil ve faaliyetlerin 2014 yılında başlamış ancak biz WM Aracı Facebook sayfasına takipçimizin yaptığı yorum ile kendisinden yenice haberdar olduk. (Mağaranın çıkışı ne taraftaydı?) Tıpkı bizim gibi bu servisi gözden kaçıran arkadaşlar için internet dünyasında bazı boktan fikirlerin nasıl küresel çapta başarı yakalayabileceğinin örneklemek istedik.

ShitExpress’in insanlara kattığı büyük bir artı yok. Dünyayı daha iyi bir yere dönüştürme gibi uçuk kaçık ütopyaları hiç yok. Girişim, basit internet sitesi üzerinden mizahi bir dille sizi sinir eden ve hoşlanmadığınız insanlara kapalı ambalajda tezek göndermenizi sağlıyor. Eşek şakası temelleri üzerine kurulan bu e-ticaret girişiminde ödemeleri anonim olarak yapıyorsunuz ve isterseniz tezek göndereceğiniz paketin özelleştirilmesini sağlayabiliyorsunuz. Hatta paketiniz kişiselleştirilmiş bir not yardımıyla alıcıya sunulabiliyor. Girişim, tüm siparişlerin teslimini ücretsiz olarak yapıyor ve paketlerinizin alıcının eline ulaştığından emin olmanızı sağlıyor.

Anonimlik ilkesi üzerine temellendirilen ShitExpress’de Dolar ve Euro ile ödeme yapılabiliyor. Ayrıca isteyen kullanıcılar Bitcoin ile ödeme yapabiliyor. Ürün yelpazesini tek tip üzerine yapılandırmayan ShitExpress’de çeşitli hayvanların dışkıları gönderilebiliyor. Şaka amaçlı göndereceğiniz bir kutu tezeğin güncel fiyatı 16.95 dolar yani yaklaşık 64 TL’ye denk geliyor.

ShitExpress’in en çok gönderilen ürününün at tezeği olmasının derin bir manası varmış. SSS sayfasında belirttiklerine göre at dışkısı insanlar için zararlı toksinleri barındırmıyormuş. İnsan sağlığına zararsız olması fakat kokusunun burun direğini kırması haliyle onu ShitExpress e-ticaret girişimi için süper bir malzeme haline getiriyor.

ShitExpress, tüm Webmaster’lar için ilham alınası bir e-ticaret girişimi. Mikro bir girişim olmasına karşın ShitExpress’in viral dağılımı onu popüler ve dikkat çekici hale getiriyor. Bu tarz bir girişimin ülkemizde de ses getirecek olması muhtemel.

BONUS: Bir başka yerelleştirilmiş fikri de şöyle bırakalım.

Bu boktan girişim hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al