wmaraci reklam

İşinizi Bitirinceye dek Facebook’da Takılmanızı Engelleyen Chrome Eklentisi

Az biraz yazılım dilleriyle uğraştıysanız veya sosyal medyada yazılım profillerini takip ediyorsanız, iyi bir yazılımcı olmanın formülüne mutlaka denk gelmişsinizdir; “Being a Good programmer is %3 talent and  %97 not distracted by the internet”.

Yani ecnebiler diyor ki; “İyi bir yazılımcı olmak %3 yetenek gerektirirken %97’si internet tarafından dikkatinizin dağıtılmamasıdır.” Bu küçük formülden yola çıkarak aslında iyi bir webmaster olmanın yetenekle değil, rahatsız edilmemeyle alakalı olduğu çıkarımına varabiliriz.

Yazının ilk paragrafında standart edebiyat parçalama bölümümü tamamlayıp rahatladığıma göre şimdi diğer kısmına yani asıl oğlanımız olan eklentimizi tanıtma işine başlayabiliriz :) Todobook adıyla çıkış yapan Google Chrome eklentisi; yazılımcılar, webmasterlar, grafikerler ve işi bilgisayara endeksli olan herkesi hedef alan ve Facebook tarafından dikkatinizin dağıtılmasının önüne geçmeye yardımcı olan bir eklenti.

Todobook, tıpkı diğer Google Chrome eklentilerinde olduğu gibi sizi Facebook’dan uzak tutmak için belli bir süre boyunca Facebook’u engellemek gibi basit işleve sahip bir eklenti değil. O daha çok Facebook’a girip girmemenizden ziyade, Facebook’da ne kadar vakit geçirdiğiniz ve Facebook’un nasıl dikkatinizi dağıttıyla ilgileniyor.

Todobook eklentisinin işleyişi aynen şu şekilde gelişiyor;

  • Eklentiyi aktif hale getirdiğiniz anda eklenti Facebook hesabınızın haber akışını kendi logosuyla kapatıp kilitliyor.
  • Size bu alana yapacağınız herhangi bir işi girmenizi istiyor. Dilerseniz toplu olarak tüm gün içinde yapmanız gereken önemli işleri de alt alta sıralayabilirsiniz. 
  • Todobook, bu yapılacaklar listesinden her bir elemanı elediğinizde size 5 dakikalık Facebook kullanım molası veriyor.
  • 5 dakikalık süre dolduktan sonra Todobook tekrardan yayın akışınızı kilitliyor ve başka bir işinizi daha tamamlayıncaya dek haber kaynağına erişmenizi engelliyor.
  • Eğer gün içerisinde yapacaklarınızın tümünü ekleyip, hepsini tamamlarsanız eklenti otomatik olarak yayın akışınızı bir sonraki eklemeye kadar açık tutuyor.

Todobook sadece yayın akışınızı hedef almıyor. Eklentimiz tıpkı yayın akışı gibi bildirimlerinizin de iyi bir …. olma yolunda önemli bir dikkat dağıtıcı unsur olduğunu düşünüyor ve bu nedenle bildirim sekmesine de ancak yapacağınız işleri hallettikten sonra erişmenize yardımcı oluyor.

Son derece basit işlevli olmasına karşın, Todobook eklentisi Facebook’da çok fazla zaman öldürdüğünü fark eden Webmasterlar için oldukça etkili bir zaman kurtarma aracı olacaktır diye düşünüyorum.

Todobook eklentisine Google Chrome Mağazası üzerinden erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sizce de iyi bir yazılımcı veya webmaster olmak %3 yetenek, %97 internet tarafından dikkatinizin dağıtılmaması mıdır ve Siz Todobook’u kullanmayı düşünüyor musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al