wmaraci reklam

Merhaba Ben M, Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?

Son bir kaç yıldır akıllı telefon üreticileri, ürünlerini sanal asistanlarıyla birlikte piyasaya sürüyor. İphone ‘un Siri'si, Windows Phone‘un Cortana‘sı ve Samsung‘un S Voice‘undan sonra, sosyal platformun tartışılmaz ismi Facebook ‘un da asistanı son hazırlıklarını tamamlamak üzere. Facebook uzun süredir üzerinde çalıştığı bu asistanı, Facebook Messenger üzerinden kullanıcılarına sunacak. Yeni asistanımızın ismi M. M'in marifetleri, sanırım diğer asistanları biraz kıskandıracak cinsten. Şimdi biraz M'i tanıyalım.

Facebook kullanıcılarına hizmet edecek asistan M, bizlere bir çok konuda yardımcı olacak. Yapay zeka yetenekleri sayesinde, karmaşık sorularımıza bile cevap vereceği test edilmiş. Beta testini yapma şansını elde eden kullanıcıların geri dönüşleri, bu konuda gerçekten başırının sağlandığını ispatlar cinsten. Peki bu deneyimden sonra, kullanıcıları etkileyen bu özellikler arasında neler var?

  • Şu an piyasada bulunan tüm akıllı asistanların yapabildiği her şeyi yapabilecek. M bizlere sesli komut değil, yazılı olarak arkadaşlık edecek. Akıllı telefon şieketleri, telefonun yazılımına müdehale edilmesini istemeyeceği için, bu nedenle Facebook böyle bir yola başvurulmuş olabilir. Dileriz ki ilerleyen dönemlerde sesli komuta da yanıt verir.
  • Belirlediğimiz fiyat aralıklarında ve tarihlerde uçak bileti sorgulaması yapılabilecek. M, bizlere o kriterlerdeki en ucuz sonuçları getirecek. Evet bunu zaten internet üzerinden kolayca yapabiliyoruz. Ama bir asistanla bunu tartışmak eminiz hoşunuza gidecektir.
  • Bilmediğimiz bir konuda bizi aydınlatmasını isteyebileceğiz. M bu konuyu araştıracak ve bize özetleyecek. Eğer bu konuda daha detaylı bir arama istersek, bize en uygun içerik linkini önerecek.
  • Nasıl bir mekanda, hangi damak lezzetinde yemek yemek istediğimizi yazıp gerisini M'e bırakacağız. Bize en uygun restoranı bulup sunacak.

 

Yapay zeka çalışmalarındaki bu tarz ilerlemeler, geçen yıllarda filmini de izlediğimiz “Her” deki sahneleri hatırlatır oldu. Çok değil, yakın gelecekte filmdeki gibi asistanlarla hayatımızı sürdürebileceğiz. 

Sonuç olarak, şuan için sadece testini yapan kullacılardan gelen yorumlara göre bu proje hakkında bir şeyler öğrendik. M, tüm facebook kullanıcılarına sunulduğu zaman eminiz ki çok kapsamlı bir asistan olarak karşımıza gelecek. Tabi ne kadar donanımlı gelirse gelsin, bizlerin espirili ve bel altı sorularından kaçamayacak. Adettendir, her gelen asistana aşkımızı dile getirmiş ya da biraz kırıcı konuşmuşuzdur. İnşallah bu sefer M, ağır sorulara kapak gibi cevaplar verir de, az da olsa istediğimizi elde ederiz artık.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al