wmaraci reklam

Dr. Kenan Şimşek Beyin ve Sinir Cerrahisi

kenansimsek.net Hakkında

Beyin Ve Sinir Cerrahisi Nedir, Neye Bakar?

Hem erişkinlerde hem de çocukluk çağı beyin ve sinir tümörlerinde mikrocerrahi ve endoskopik tekniklerle cerrahi girişim uygulanmaktadır. Tıkanan damarın endovasküler yöntemlerle açılması, mikrocerrahi ile yeniden beyin kanlanmasının sağlanması ya da sıkışan beyin dokusunun rahatlatılması mümkün olabilmektedir. Beyin damar hastalıklarının tedavisi için endovasküler yani girişimsel nöroradyoloji ve cerrahi (mikroşirürjikal) çalışma grubu bulunmaktadır. Tüm fonksiyonel hastalıklar için cerrahi tedavinin gerekliliği ya da faydalı olup olmayacağı konusunda nörolog, psikiyatrist ve fizik tedavi uzmanlarının katılımı ile oluşturulmuş olan çalışma grubu gerekli değerlendirmeleri yaparak karar verir. Pıhtı oluşumu ile inme (felç) ortaya çıkar ve tedavinin saatler içerisinde yapılası gerekir. Cerrahi tedavinin amaýcý öncelikle hayatý tehdit eden ve nörolojik tabloyu bozan lezyona müdahale etmek idi. Beyin cerrahları, nörolojik hastalıkların ameliyat ve ameliyat dışı yönetimini (yani önleme, teşhis, değerlendirme, tedavi, kritik bakım ve rehabilitasyon) sağlar. Bu yöntemle normal beyin dokusu hasarı en aza inerken, tümör çıkarımı maksimum seviyede olmakta, hastanın nörolojik kayıpla çıkma riski azalmaktadır. Beyin ve omurgada hedeflenen alana yüksek doğruluk derecesiyle yaklaşım sağlayan bu teknoloji, operasyon sırasında sağlıklı dokuda oluşabilecek zararı en aza indirmektedir. Omurgada yada omurilikte olan iyi ya da kötü huylu olan tümörler, travmadan kaynaklı oluşacak kırıklar, ileri yaşta omurilikte meydana gelen daralan kireçlenmeler ve doğumdan kaynaklı bozukluklar da ameliyat edilmesi gereken vakalardır.

Harcamalarınıza dikkat etmeniz gereken bir gündesiniz. Beyin cerrahı olmak isteyen bir kişi ilk olarak ÖSYS ile yani YGS ve LYS sınav aşamalarını geçip LYS’de Tıp Fakültesi’ne girmek için gereken puanı almak durumundadırlar. Beyinde oluşan iyi ve kötü huylu olan tümörler, beyin damarlarında oluşmuş doğuştan bozukluklar, kafatası kemik yapıları, beyin dokusunda doğumdan oluşmuş anormallikler, trafik ve iş kazalarından sonra meydana gelen kafada oluşacak travmalar, yüzde oluşan ağrılar, kasılmalar gibi sinirsel bozukluklar beyin ve sinir cerrahisi uzmanı tarafından tedavi edilmesi gereken belirtilerdir. Beyin Damarı Anevrizmaları: Beyin damarlarında baloncuk şeklinde ortaya çıkan, kanama ile ani kötüleşme ve hayati kayıplara sebep olabilen beyin damar hastalığıdır. Peki Beyin Cerrahı nasıl olunur? Eğer tüm bu aşamalardan başarılı olarak çıkılabilirse Nöroşirürji Uzmanı olunur. Daha sonraki dönemde gene nöroşirürji uzmanı eşliğinde birçok beyin, omurilik ve sinir şirürjisi gerçekleştirebilecek, cerrahi kararlar verebilecek, cerrahi girişim yöntemini seçebilecek temel eğitimi almış olmalıdır. Çeşitli kazalara bağlı olarak gelişebilen her türlü travmanın (kafa travması, omurga travması vs.) hızlı tanı, teşhis ve bakımı acil servis ve yoğun bakım ünitesi ile birlikte 24 saat boyunca koordineli çalışan beyin, omurilik ve sinir cerrahisi ekibi tarafından gerçekleştirilebilmektedir. Farklı hastanelerde çalışan tanıdık 5 doktor sonuçlarıma baktı onlarda ameliyat dedi. Minimal invaziv ağrı girişimleri yani ağrı için uygulanan ameliyat dışı girişimsel tedaviler de bu disiplin içerisinde sürdürülür.

Bu sistem içerisinde hastanın ameliyat öncesi veya ameliyat esnasında alınan görüntülerinin, cerrahi sırasında kullanılmasına “nöronavigasyon” adı verilir. Hastanın MR'ından elde edilen anatomik ya da fizyolojik görüntü ameliyat esnasında kullanılabilir. Hazırladıkları tezin kabulü ile 5 yılı başarı ile bitiren kişiler bir sınava daha girerek artık Beyin ve Sinir Cerrahı unvanını elde edebilirler. Beyin ve sinir cerrahisi, nörocerrahi ya da nöroşirürji merkezi ve periferik sinir sistemi bozukluklarını tedavi eden bir cerrahi uzmanlık dalı olarak bilinmektedir. Uyanık kraniotomi: Konuşma merkezi veya “motor alan” adı verilen kol ve bacak hareketlerinden sorumlu bölge tümörlerinin, hassas cerrahisinde hasta uyanık tutularak ameliyat edilmektedir. Nöromonitorizasyon: Beynin hassas bölgesine yerleşmiş tümörlerde, anevrizma veya AVM cerrahisinde, omurilik tümörlerinde ve skolyoz gibi hassas omurga cerrahisinde nöroloji doktoru tarafından hasta uyutulduktan sonra ameliyat öncesi hastanın yüzüne, kol ve bacaklarına yerleştirilen elektrotlardan ameliyat boyunca sinyal alınır. Hasta bu sayede daha az radyasyona maruz kalır. Bu sayede kişinin konuşma ve kol-bacak hareketleri ameliyat esnasında kontrol edilerek hasar oluşması engellenir.

Bu sayede ameliyat sonrasında oluşabilecek yüz, kol ya da bacak felci riski büyük oranda azaltılır. Gliolan Boyama Tekniği: Hastaya ameliyat öncesi tümörün farklı renkte gözükmesini sağlayan gliolan maddesi içirilir. Bu, beyni, omuriliği, asıl sinirleri, kafatası, omurganın kemiklerini, omuriliklerin yanı sıra kan damarlarını, bağları ve sinir dokularına destek sağlayan koruyucu kaplamaları içeren çeşitli koşulları içerir. Nöronavigasyon: Beyin, omurilik ve sinir cerrahisinde ameliyatlar 3 boyutlu görüntüleme imkanı sağlayan nöronavigasyon sistemi ile yapılmaktadır. Özellikle hipofiz tümörleri başta olmak üzere kafa kaidesi tümörlerinde de ameliyatlar cerrahi ekip içinde yer alan KBB uzmanının katılımı ile gerçekleştirilir. Özellikle omurga vidalama ameliyatlarında kullanılır. 3 boyutlu tomografi görüntüsü alabilen O- Arm teknolojisiyle gerçekleştirilen vidalama ameliyatlarında hata payının kalmadığı görülmektedir. İntraoperatif BT (O-Arm): Ameliyat sırasında bilgisayarlı tomografi çekilip, ameliyatta gelinen durum görüntülenebilmektedir. İntraoperatif ultrasonografi: Ameliyat esnasında radyoloji uzman doktoru tarafından ultrason cihazı kullanılarak beyin veya omurilik tümörünün yeri ve ne kadar çıkartıldığı kontrol edilir. Böylece ameliyat esnasında gerçek zamanlı nöronavigasyonla hastanın beynindeki ya da omuriliğindeki çeşitli risk bölgeleri görülebilir ve ona göre planlama yapılır. Beyin ve sinir cerrahisi amaç; hastalara doğru ve çabuk bir şekilde tanı koyarak, hastalara ameliyat gerektiği durumlarda uygun bir biçimde önermek, yapılması düşünülen tedavi için hastalara gerçek, iyi ve geniş bir şekilde bilgilendirme sağlanarak hastaneden sonra yaşamında da hastaların her zaman yanında olunduklarını hissettirilmesi gerekir.

Web site adresi: kenansimsek.net

Site Analizleri

  • google
    Google Indexi -

  • alexa
    Alexa Dünya Sırası -

  • alexa
    Alexa Ülke Sırası -

  • alexa
    Alexa Backlink -

  • yandex
    Yandex Indexi -

  • location
    Site Lokasyonu -

kenansimsek.net Detaylar

  1. Başlık-
  2. Açıklama-
  3. Kelimeler-
  4. Eklenme Tarihi
  5. Görüntülenme Sayısı262

Site Hakkında Yorumlar

      Siteye Puan Verin:
      Site Ayarları
      • Tema Seçeneği
      • Site Sesleri
      • Bildirimler
      • Özel Mesaj Al