Bununla ilgili bir sorun yaşamıştım:

Aslında fotoğrafların altına yazılan şeyler çok bağlayıcı değil.

Flickr'da ekseri telif sorunu yaşanılabilir; çünkü normal kullanım/paylaşıma serbestlik getiriliyor. Benim çektiğim 50 kadar fotoğrafı benden izin almadan ve fotoğraflardaki logoları da kaldırarak yayınlayan bir site sahibi olmuştu. Yazılı olarak uyardım. Bunlar kamuya açık, istediğim gibi paylaşırım türünden yanıt vermişti. Ancak yayınladığı yerde reklamlarda vardı. Yani dolaylı olarak gelir elde ediyor ve bunu telif hakkı başkasına ait olan kişinin izni olmaksızın yapıyordu. Türk ve uluslararası birkaç davanın örneğiyle birlikte ikinci uyarımı yapınca bir kısmını kaldırdı ve bir kısmını logolarla birlikte tekrar yükledi.

İçinde insan olan fotoğraflarda da yanlışım yoksa iki koşul var:
-> Fotoğrafı çekilen kişi haberdar mı? Razı mı?
a. hayır ise, zaten fotoğrafı çeken kişi bir şekilde suç işlemiş oluyor.
b. evet ise, "ikili" arasında sözleşme yoksa ve çekilen kişinin haklarına saldırı/aşağılama vs. yoksa telif fotoğrafçıda olur.
c. (istisna) bir başka kişi veya kurum için bir kişi çekilmişse, arada olan/olmayan sözleşme bağlayıcı olur.

eğer gelir elde ediyorsanız ve telif sahibinden izinsin bunu yapıyorsanız hoş değil. izin alıp kendisine link vereceğinizi veya ismini belirteceğinizi bildirirseniz, zaten çoğu izin verir. gelir elde etmiyorsanız (reklam gösterimi vs yoksa), görselleri değiştirmiyor ve bir şekilde olmaması gereken bir anlam da katmıyorsanız, bahsettiğiniz o flickr'daki birçok fotoğrafı kullanabilirsiniz. ama özel durumlarda, telif sahipleri sizinle iletişime geçip kaldırılmalarını talep etme hakkına sahip olur.