Ozzyfb adlı üyeden alıntı

Sence bu kadar büyük firma (Turkcell, Sony, Teknosa, Apple vb.) bugüne kadar bunu düşünememişler midir dostum ? Benim kulağıma pek mantıklı gelmiyor.

Ayrıca dinsizin hakkından imansız gelir. Bir çok şikayette bulundum. Çoğunda da hakkımı alabildim bu site sayesinde.

X bir dünyaca ünlü firma tüketiyici sallamayacak, süründürecek, maddi ve manevi kayba uğratacak. Yasalarımız, uygulanabilirliği ve bürokrasi berbat olduğu için de her zaman güçsüz(!) olan mağdur edilecek. Ben bu sinirim ve mağduriyetimle siteye girip şikayet metni yazmak istediğimde de kalkıp benden belge bilmem ne isteyecek :) Öeh...

Bence güçlü ve güçsüz kavramlarını tekrar düşünmen gerekiyor hocam. Güç dediğin şey firma olmakla ya da dünya devi olmakla orantılı bir şey değil. Bu şirketler bu güçsüzler(!) olmadan hiçbir şeydirler.

Hemen ufak bir örnek vereyim. Ben büyük bir firmanın böyle bir sitenin kapatılması için çalışma yaptığını öğrendiğim zaman otomatik olarak defolu olduğunu düşünürüm o firmanın. Ayrıca zerre bir şey almam oradan bir daha :)

Yapılması gereken böyle bir sitenin kapatılması değil, tüketici haklarının dünya standartlarına çıkartılması ve uygulanabilirliliğinin de artması, tüketicilerin de toplum olarak bilinçlendirilmesidir. Mesainizi bu yönde ayırırsanız bence çok daha büyük bir iş yaparsınız. Zaten böyle bir sistem olduğu zaman bahsettiğiniz site kendiliğinden kepenkleri kapatacaktır.


büyük firmalar diye bahsettiğiniz firmalardan daha büyük bir firmayı temsil eden biri olma ihtimalimi niçin hiç düşünmüyorsunuz?

Ek Olarak: kabul ediyorum bahsettiğiniz büyük firmalardan Apple benim temsil ettiğim firmadan büyük