seferdemirci adlı üyeden alıntı

Tekrar merhabalar,

Araştırmalarım sonucu konunun yasal boyutunu kesinlikle öğrenmiş oldum. Ancak aklıma takılan nokta şu; mail gönderimi yapılan server Türkiye dışından gönderim yapıyorsa yani yerel toplu mail gönderimi yapan firmaları kullanmak yerine MailChimp veya MandrillApp kullanılıyorsa yine de bu yasalar geçerli olur mu? Yabancı Sms firmaları aracılığı ile hala sms gönderimi yapan firmalar var. Durum biraz buna benzer sanırım.


Yasayı yukarda belirtim zaten yabancı serverlardan atsanızda farketmez örneğin benim çalıştığım şirkette yurtdışından serverları tehmin ediyor farkeden bişey yok anlacağınız üye listesi size ait değilse satın aldıysanız gönderim yapamassınız.

Yukarıda belirtiğiniz şirketler şu şekilde yapıyor siz evet onlardan gönderebilirsiniz. onlar size şunu sormaz bu listeniz izinlimi diye ama gönderim esnasından listeden çıkma oranınız ve geçersiz adres oranı fazla olursa yani %1 olursa direk hesabınızı kapatırlar hiç bir şey demeden

SMS olayı ise evet onda hayla sıkıntılar var bana bir dünya mesaj geliyor ama eskiden şu yoktu artık gelen mesajlarda almak istemiyorsanız tıklayın diyo yinede izinsiz gönderim

Şu şekildede yapabilirsiniz örneğin liste satın aldınız izin kampanyası attınız bu kampanyadan sadece okuyanları tepki verenleri izinli liste haline getirebilirisiniz.