plahanx adlı üyeden alıntı

Dostum nitelikli **************lıklar da bile artık hapis vermiyorlar. Öyle bir yere geldi ki bizim bu sistem :(

Adamı 350 TL için yatırmazlar, en fazla hakim ödemezsem hapis yatarsın vs der o da korkusundan öder.


Yanılıyorsunuz ağır ceza mahkemesinde yargılanıyor ve ceza alıyor, üstelik arkadaş artık şikayetini çekse dahi mahkeme sürecek ve ceza ile sonuçlanacak. Dolandırılma olayı net olarak ortada . Parayı geri ödemesi ödeme zamanına göre sadece cezada indirim uygulanmasına sebep oluyor. Bunun dışında parayı ödedi dava bitti diye bir olay yok. İyi valla herkes **************lık yapsın yakalanan ödesin, yarattığı zarar üzüntü hayal kırıklığı bizim, olayın eğlencesi de bunların olsun ohhh ne güzel İstanbul , öyle bir dünya yok 158/1 f açın bakın ne güzel yazmış orada her şeyi :)

İlk suçu ise ve mahkeme sonuçlanmadan ödemeyi yaparsa hagb alabilir, fakat birden fazla dosya var, diğer dolandırılanları da bulduk iş mahkeme aşamasına gelince bunu belirttiğinde hagb da alamayacak. Büyük ihtimalle bulduklarımız hariç daha kim bilir kaç kişiyi dolandırmıştır. Oyun sandığı bu sıralı suçlar belki yıllarca hapis yatmasına neden olacak, çünkü her suç ayrı değerlendiriliyor 5 mahkeme 10 senesini içeride geçirmesine neden olur.

18 yaşının altında olabilir bu çocuk, bi de banka hesabını kullandırıp suç ortağı olan var görüştüğümüzde cahil cahil ben hesabımı verdim para gelmiş ona beni ilgilendirmez falan diye yırtacağını sanıyor. 3 kuruş için o da ceza alacak .

Türkiyede küçük **************lıklar hırsızlıklar cezasız kalmıyor merak etmeyin, tek sorun büyük hırsızların **************ların da aynı muameleye tabi tutulmaması.

Ek Olarak:

sosyaloyuncu adlı üyeden alıntı

Hocam yanlışınız var avukat bey de buralarda zaten davacı sonuna kadar hakkını aradıktan sonra asla 350tl ödeyip kurtulamaz.

İnşallah yalvarmaları karşısında acıyıpda davadan vazgeçmeye falan kalkmazsın. Sonuna kadar git alabileceği en ağır cezayı alsın.


Şu andan itibaren davadan vazgeçme diye bir olay yok, vazgeçmiş olsa bile bu hiç bir şeyi değiştirmiyor, nitelikli **************lık şikayete dayalı bir suç değil. Suç savcının eline geçtikten sonra suçlunun muhatabı artık devlet.