isousluer adlı üyeden alıntı

Hiç 90'lı yıllara gitme şimdi. Ben 90'lı yıllardan bahsetmiyorum. Günümüzden bahsediyorum. Hatta son 10 yıldan bahsediyorum. 90'lı yıllarda Kürt halkına yapılanlarda hemfikiriz.

Cizre'ye vekillerin sokulmadığından bahsediyorsan çok basit bir örnek o. Teröristlerin leşlerini almaya giden vekillerin sokağa çıkma yasağı ilan edilen bir bölgeye alınmaması kadar doğal bir şey yok.

Söylediklerinden anladığım Kürtler'e özerklik verilsin, Kürdistan'ı (en azından mini Kürdistan'ı) kursunlar diyorsun. Yanlış mıyım? Yani aylardır tartışıyoruz açık açık söylemedin ne düşündüğünü bu konuda.

Aynı sorumu tekrar soruyorum Kürtler daha ne istiyor? (Aslında Kürtler değil PKK ne istiyor?)


90'lı yıllardan bahsetmeyelim diyorsunuz da 90'lı yıllarda nasıl halkın vekilleri bölgeye sokulmuyorsa yine sokulmuyor. Sivil ölüm haberleri geldiği söyleniyor. Başbakan bir tek sivil ölmedi diyor, iç işleri bakanı bir sivil öldü diyor. Medyada resimler dolaşıyor. Bölge insanı ekmek bulamadığını söylüyor. Bir haftadır sokağa çıkma yasağı var 24 saat süren. Ne fark kaldı 90'lardan?

Kürtler artık hiçbir şekilde askeri baskı istemiyor. Bu çok net. Özerk yönetimle yönetilen çok demokratik, huzurlu bölgeler var. İskoçya Parlamentosu örnek buna. Ancak ne biz İngiliz toplumu kadar demokratiz ne Kürt halkı İskoçlar kadar demokratik. Bundan dolayı henüz böyle bir şeye hazır olduğumuzu düşünmüyorum.