Kendin hakkındamı yazacaksın -günlük gibi- yoksa sitede kendi ismin geçtiği için mi kişisel blog -belirli bi konuda yazarım olayı-.

Fazla birşey olmaması en iyisi. Sidebar kısmına sakın fotoğrafınızı koymayın! Hakkımda sayfası varsa orada olsun fotoğraf. İnsanlar her sayfada gördükçe gıcık olurlar. İçlerinden küfür eden bile çıkar.

Sosyal medyayı fazla abartmayın. Birkaç paylaşım butonu yeter.

Aboneliğe hiç gerek yok. İlk önce sitenize insan toplayın. Düzenli şekilde siteye giren insanlar bulun. Ondan sonra onlardan abone olmalarını istersiniz. Yoksa kimsenin abone olmayacağını zaten biliyorsunuz.

Gazeteler, para durumu, hava durumu, spor köşesi, karikatür, burçlar gibi şeyler koymayın. İnsanlar bunlarla da ilgilenmiyor.

Eğer çok uzun ve kolayca okunabilen, uzunnn yazılar yazacaksanız; müzik oynatıcı koyun siteye. Bırakın okuyanlar uyuşsun, mayışsın. Çıkamasın siteden.

Rengarenk site yapıcam diyorsanız bol bol galeri koyun. Resimlere bakarken hem zaman geçer hem de insanlar oradan oraya atlayıp sitede bol bol gezerler.

Mutlaka tarih ve saat olsun yazıların bir yerinde. Bazı siteler yazının yayımlanma tarihini bilerek göstermiyor ki güncel olup olmadığını insanlar anlamasın diye. Bu sinir bozucu birşey. İnsanların hoşuna gitmez.

Ben romantik şeyler de yazarım arkadaş diyorsan, mutlaka yavru kedi köpek resimleri koy. Her cins bayılır bunlara. Zaten bakmaya doyum olmuyor köpek yavrularının fotolarına.