Merhaba,

Bazı konulara açıklık getirmek gerekir. Çunku keza yorumlar keza konuda cok yanlıs ıbare ve ıfadeler bulunmaktadır.

Öncelikle Sunucu firması sunucunuzun loglarını tutmakla ve yargı yolu ıle taleb edılen bılgılerı PAYLASMAKLA yukumludur.
Haricinde kiralık sunucu hizmetlerinde bir görevi yada yukumlugu bulunmamaktadır. Satın aldıgınız yerdekı Sunucu sözleşmesini inceleyiniz. ( Satın aldıgınız hızmet Hostıng deıl SUNUCU )

İşlenmiş olan suça gelirsek;

Saldırı yaptığı tespit edilen İP Adresinin kimin tarafından kullanıldığı Barındırıcı Şirket tarafından Yasal Mercilere bildirilmek zorundadır.

Saldırı yaptığınızın ispatı için Barındırıcı firmadan İP log taleb edilir. ( Her Firma Bunu tutmaz. Netwok Logudur. )
Bu loglar var ise Karşı tarafa bağlantı kendi swich leri üzerinden sağlanmışmı bakılır. Yok ise Şahsın ifadesi önemlidir. Şahsın yaptığı iş, Konumu vb durumlar buyuk onem tasır. Eğer hacklenen firma ile aynısektörde iseniz kendinizi aklamanız imkansız gibi bir şey.

Haricinde savunmanızda sunucu fırmasının sorunu benım değil demek yerine,

" Dunyanın her hangi bir yerinde Bu tür yuksek ınternet cıkısına sahıp olan bir sunucu, Eğer modeme erişimi var ise RANDOM İP üreterek istediği yere saldırabilir. Bundan ötürü İP sahipleri sorumlu tutulamaz. Olayla alakalı hiç bir ilgim ve bilgim yoktur. Sunucuma erişim sağlanarak Windows/Linux log kayıtlarından o İP adresine erişim sağlanıp sağlanılmadığının da kontrolünü arz ve taleb ederim "

deseydiniz daha doğru olurdu.

Ayrıca siz yapmadığınızı düşünebilirsiniz lakin, kiralık sunucunuz da 3 parti kurduğunuz yazılımlar özellikle warez kullanılan yazılımlar aracılığı ile dünyanın en büyük botneti kurulabilir ve sizin bilginiz olmadan her yere saldırı yapılabilir. Eğer böyle bir durum mevcutsa sorumlusu tamamen sizsiniz.

Kullandığınız yazılımlarda orjinalliğe dikkat etmeniz bu tür hizmetlerde çok önemlidir.

İnşallah başınız ağrımadan bu işten kurtulursunuz.

Saygılar,