denizbe3558 adlı üyeden alıntı

Hocam yanlış anlamayın sizi suçlamıyorum kanıt olmadan bir şey diyemem fakat kurduğunuz cümlelerde çok yanlışlar var. Örnek vermek gerekirse...

1)

Bir çok siyah şapkalı(saldırgan) hackerlar sosyal medya kullanmaz. Kullansalar bile gizli tutarlar veya isimlerini saklarlar.
2)


Demişsiniz bu işler bir tek sabah yapılmıyor tam tersine hackerlar sabahları kendi işleri uğraşırken geceleri ise bu işlerle uğraşıyor.

İyi günler...



Hacker felan olmadığımdan emin olabilirsin. Konuyu açma sebebim, bilişimle ilgilenen arkadaşların da tedbirli olmalarını sağlamak ve firmalarına fazlaca güvenmelerini önlemek. Firma ismi meselesine gelince, adli süreç devam ettiğinden dolayı açıkca yazma konusunda kararsızım, fakat isteyen arkadaşlara özel mesajla göndereceğim, gerekirse firmanın destek panelinden ekran görüntüsü alarak. Sosyal medya meselesine gelince, sadece bir betimlemeydi. Kaldı ki burada sizin karşınızda kendimi suçsuzmuş gibi göstermemin bana bir faydası yok, kendini kandırmış olurum.

Ek Olarak:

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Bazı çelişkiler var:

1- Sosyal medya bile kullanmam, bu işlerden hiç ama hiç anlamam denildiği halde özel sunucu kiralayıp onu yönetebilecek kadar bilgi sahibi bir arkadaş

2- Firma ismi verilmiyor

3- VDS'lerin %99 illegal işler için kullanıldığını bilmeyen yoktur. Özel ağlara girilir, IP takip edilmesi engellenmeye çalışılır, film indirilir, +18 içeriklere ulaşılır vs...

Ya böyle birşey hiç olmadı, amaç dikkat çekmek yada arkadaş masum değil, tribün yapıyor burada. Emin değilim.

Ama suçsuzsan korkma. Bilişim suçları ekipleri işinde Türkiye'nin en iyi adamlarından oluşur. Savcı senin ne dediğini anlamasa bile onlar çoktan çözmüştür ne olduğunu.


1 - Sosyal medya'da birine sataşmadım, hakaret etmedim, minvalinde bir ifadeydi o. Bilişim suçlarının büyük bir bölümü sosyal medya üzerinden karşılıklı hakaretler, facebook şifresi çalma vb olaylar üzerinde dönüyor diyebiliyorum.

2 - VDS kiralama sebebim, bu sitede ki herkes gibi bende webmasterim. 15 yıldır uğraşıyorum, sitelerim var ve hobi amaçlı ilgileniyorum. Bu site üzerinden alışverişim çok oldu, site alıp sattım falan. Her vds kiralanayada potansiyel hacker gözüyle bakılır mı?

3 - Firma ismini açıkca yazmadım, adli süreç devam ettiğinden çekimser kaldım ancak isteyen herkese özel mesajla birlikte gerekirse ticket görüntülerini de alarak göndereceğim.

4 - Burada kendimi size masum göstermemin bana hukuki olarak hiç bir yararı yok, sadece kendimi kandırmış olurum. Yarın hakim karşısına çıkınca hakim bana "Hmm.., wmaraci üyeleri senin masum olduğunu düşünmüş, bunu karar alırken bir kriter olarak değerlendireceğim.." falan demeyecek nihayetinde. Gerçekten suçlu olsam gelip buraya başlık açacağıma yana yana bilişim avukatı arıyor olurum.

5 - Dikkat çekmeye çalışsam ne olacak onu da anlamadım, hani yeni yetme felan değilim, tribün yapsam elime ne geçecek o da anlamadım.