Microsoft Windows Phone ile yoluna devam isterken bir çok olumsuzluklar yaşadı. Telefon pazarında her ne kadar kaliteli cihazlar çıkarsa da ne yazık ki istediği pazar payına ulaşamadı. Kullanıcılar tarafından Windows Store mağazasına yeni uygulama gelmemesinden şikayetçi.



Her ne kadar tasarım yönüyle ve kaliteli cihazlar piyasa çıkarsa da uygulama mağazasında yaşanan olumsuzluklar yüzünden kullanıcılar pek fazla tercih etmiyor. Uygulama geliştiricileri başta Android ve iOS için çıkarttıkları uygulamaları kullanıcılarından belli bir kitle tarafından Windows Phone Store için uygulama istemesiyle uygulamalar mağaza yer alıyor.
Bu ve bunun gibi olaylar nedeni ile Microsoft beklediği piyasa potansiyeline ulaşamadı. Bu da mali yönden Microsoft’u büyük zararlara uğrattı. Microsoft aldığı kararlarla birlikte Windows Phone departmanında geçtiğimiz aylarda 2000 kişiyi işten çıkartmıştı. Son olarak dün 3000 kişiyi işten çıkartan Microsoft mobil departmanında büyük bir küçülmeye doğru gidiyor.
Windows Phone’nin sonumu geliyor ?
Microsoft, kendi cihazlarından başka iOS ve Android platformuna uygulama geliştirmesi Windows Phone cihazlarındaki uygulamaları diğer platformlara vererek “bizde bu kadar güzel uygulamalar var, sende Windows Phone cihaz al” demek mi istiyor yoksa “Windwos Phone cihazların sonumu geliyor” sorularını akıllara getiriyor.


Kaynak : GuncellemeOrg