turkojen34 adlı üyeden alıntı

Dava açmayı davayı takip etmeyi çok kolay sanıyorsunuz.Gidip bi dava açın da görün işler nasıl yürüyor.En basit bir dava bile yıllarca sürebiliyor devletin işi gücü yok bu tarz şeylerle uğraşmaz.Takipsizlik kararı verilir dava düşer.


Sizin biraz kafanız iyi sanırım. Davanın kaç yıl süreceğinin önemi ne? Devlet bu tarz şeylerle uğraşmaz diye bir şey yok devlet orada bizim için var ufağıyla büyüğünü ayırmak onun hakkı değil! 158. Kanun maddesinde denildiği gibi her hakkınız mevcut şikayette bulunun.

Size yapacağınız işlemleri ben aktarayım;
Öncelikle kredi kartı ile ödeme yaptıysanız bankanızı arayın bu şahsa bu kanal aracılığı ile ödeme yaptım ama bana hizmeti sağlamıyor deyin. Bankaya bir dilekçe gönderin onlar gerekli işlemleri sizin için parayı geri alıp size yansıtmak için uğraşacaklar ki %100 olarak geri yansıtırlar. Bununla kalmaz deyip sen gideceksin savcılığa elindeki kanıtlar ile birde dilekçe sunacaksın banka sana para iade yapmasa dahi dava sonucunda karşı taraf cezasını muhakkak alacaktır ve sizede 10 katına kadar para cezası ödemek sorunda kalacaktır.