Hocam alt limit olmalı bence. Hangi alanda ne kadar olur çok bilemiyorum ama, kendi ilgilendiğim makale alanında alt limitin 1.25'in altında olmasına şahsen karşıyım. Evet, makale yazarlarının büyük bölümü sağdan soldan makaleleri değiştirerek özgün makale diye satıyorlar. Ama gerçekten kaliteli makale yazan insanlar bu durumda mağdur oluyor. Alt limit biraz daha yüksek olursa, hem makale alıcıları, hem makale satıcıları kazanacaktır. 0.75 kuruşa, 1 TL'ye makale satın alanlar, zaten çok fazla para vermedim düşüncesi ile gelen kalitesiz makalelere rıza gösteriyorlar. Böyle olursa makale yazarları da, daha kaliteli işler çıkarmak zorunda kalacaktır ve her önüne gelen ben makale yazarıyım diye piyasaya çıkmayacaktır. Binbir emekle bir yerlere gelmesi için çalıştığınız sitelerinizin, sadece içerik girilmiş olması düşüncesi ile, bir anlam bütünlüğü olmayan, kelimelerin yerlerinin değişmiş olması dışında başka bir özgünlüğe sahip olmayan, kalitesiz kelimeler yığınına dönüşmesine lütfen izin vermeyin.

Alt limit olursa ve bu alt limit çok da düşük olmazsa bu işten kısa vadede makale satıcıları, uzun vadede de site sahipleri fayda görecektir.

Not: Herkesin her konuda makale yazabiliyor oluşuna da hayranım. Nasıl bir yetenektir ki bu her alanda uzman arkadaşlarımız var. Kendilerini tebrik ediyorum ve bir maşaallah çekiyorum. Makale yazmak, uzmanlık isteyen bir iştir. Herkes, uzmanı olduğu ve ilgi duyduğu alanlarda makale yazarsa, makaleler daha kaliteli olacaktır. Daha fazla iş almak için her alanda makale yazmak, uzun vadede hem size, hem de site sahibine kaybettirecektir.

Ayrıca, sitemde (www.songemi.net) yer alan makaleleri kendim yazıyorum ve her bir makale için en az 1 saatimi harcıyorum ki, bu 300-400 kelimelik kısa makaleler için harcadığım zaman. 1 saatte 20 makale yazanlara da ayrıca hayranlık duyuyorum.

Bunlar benim fikirlerim. Her fikre de çok büyük saygı duyduğumu belirtmek istiyorum.

Herkese, bol kazançlar, iyi çalışmalar diliyorum ...