Şimdi diyorsunuz ki din ticareti , zihniyet. Kısmen haklısınız kısmen haksız. Bazı kişilerin söylemleri geçmiş yıllardaki söylemlerle aynı.. Geçmiş yıllarda da imam hatipler kapatılsın diyorlardı ve kapatmışlardı. Ne oldu sağ partili insanlar iktidar oldu ve geçmişin üzüntüsünü , intikamını alıyorlar.
Öncelikle yok kapatılsın yok cami yapılmasın yok şu olmasın vb. gibi şeylerden kaçının. Siz kaçınmadığınız sürece hiç bir zaman ileriye dönük bir şey olmaz..

Bundan 16 - 17 yıl önce imam hatipler böylemiydi. Bir çoğu kapalı yanılmıyorsam da 2011 yılına kadar da kat sayı engeli vardı. O zaman alimler , savcılar , kimyagerler vs. çıktı mı ? Çıkanlar da nereye gitti ? Camiler diyorsunuz bundan 16-17 yıl önce bu kadar çok değildi o zaman da millet tüp kuyruğunda değil de cami kuyruğunda mı bekliyordu :o

Değişecek tek bir şey var , zihniyet. Zihniyet değiştikden sonra zaten eğitim de gelişir istihtamlar da gelişir. Bir arkadaş cami yerine sağlık ile ilgili şeyler yapılsın demiş. Bu söylem ayrıştırıcı bir söylem. sağlıkta yenilenen , gelişen ülkelerin başında gelir Türkiye.. Daha geçen gün yozgattamıydı neydi Şehir hastanesi açıldı. Sürekli sağlıkta gelişen bir ülke var , yapmayın. Eksiklikler yok mu var.

Prof. Kutluk Oktay kimin haberi var. Şuan Gaziosmanpaşa hastanesin de prof. yapıyor. Bu hocamız dondurarak sakladığı yumurtalıktan 6 yıl sonra embriyo elde etti. Bu da kadınların üreme yeteneğinin korumasını sağlıyor. Dünya tıp tarihine geçmiş bir hocamız. ( benden tavsiye bu hocanın hayatını araştırın )

Zihniyet değişmediği sürece her yeri fen lisesi yapsan ne fark eder.