Wikipedia kullanarak backlink kazanmak özellikle avrupalı link building canavarlarının forumlarda sık sık dile getirdiği bir konu, kişisel web siteleri için sık sık kullanılıyor. Ben de hem deniyorum hem blog yazıyorum. Fakat gizlilik ve rekabet gereği burada hangi siteme denediğimi açıklamayacağım anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim. Çok güçlü bir stratejidir ve şahsen bu wikipedia‘nın backlinklerinin inanılmaz güçlü olduğunuun farkındasınızdır.

Önemli olan nokta şudur "Çok fazla manuel incelemede bulunuyor. Yani buraya link vereceğimiz sayfanın gerçekten orada olması göze batmamalı." Tek bir spam sayfanın Wiki üzerinde yayınlanacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

O yüzden başlamadan önce kendi sayfanızı gözden geçirmenizi öneririm.

aHrefs üzerinden bakabilirsiniz, sadece TR wiki‘nin çıkş yaptığı referans domain sayısı. 83K ref domain, kaç milyon backlink olduğunu söylememe gerek bile yok. Bu açıdan bu site zaten bunu istiyor. Bizim yapmamız gereken isteklerini tamamlayacak bir site şeklinde link almak ve doğru yerde link verebilmek. Bu konunun yazılış amacıda zaten “doğru yer nasıl bulunur” şeklinde olacak.
(bu arada forumda çok konusu dönüyor hala dış link verme konusunda çok katı fikirleri olanlar var, buyursunlar.)

İlk adım


Yukarıda gördüğünüz yöntemle bir arama sorgusu çalıştırdığımız zaman şunu demek istiyoruz.

site: Arama yapılacak site.

health : Sağlık konuları , içerisinde sağlık geçen sayfalar

+ “dead link” : ve tabi asıl amacımız olan içerisinde kırık link olan sayfalar.

Bu sorguda bizlere alttaki gibi bir sonuç döndürecektir.


Aradığınız anahtar kelime ve ya konu için döndürülen sonuçlardan sizin projenize en uygun olanı kendiniz tek tek girip seçebilirsiniz. Bu sorgu döndükten sonra bu sayfaların içerisinde bir yerlerde “Kırık link” mevcut buna emin olabilirsiniz.

Siteye giriş yapıp, ( not daha önce talep ettiğiniz, İP engeli olan vs bir hesabınız varsa farklı bir İP ve hesap ile giriş yapın) düzenleme talep ederek sitenizin linkini bırakabilirsiniz. Aslında işlem bu kadar basit.

Bulamıyorsanız girdiğiniz sayfanın içerisinde “dead link” olarak arama yaparak çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz.


Bütün işlemleri eksiksiz tamamladıktan sonra 1-2 gün içerisinde link edinmiş olacaksınız.

Joker ! Ölü link bulmak aslında daha basit

Bunu en sona sakladım çünkü aslında işin mantığını anlatım sonrasında bunu vermek daha mantıklı geldi. Wikipedia üzerinde oluşan kırık linkleri bulan araçlar geliştirildi. Bunlardan bir tanesi BURADA göreceğiniz araç.

Bu araçla işlem biraz daha hızlı gibi gözüksede, ben her zaman Google tarafındayım 🙂
kaynak: http://www.seogaste.com/wikipedia-kirik-link-backlink-stratejisi/

Umarım faydalı olur.