Arkadaşlar bildiğiniz üzere 2 gün önce Apple WWDC 2017'de iOS 11'i tanıttı. Bir çok yenilikle gelen iOS 11'in en dikkat çeken özellikleri şunlar;

1. Yapay zekası geliştirilen Siri:
Siri artık ayrı bir uygulama ihtiyaç duymadan çeviri yapabiliyor. Şuan Türkçe yok ilerleyen beta sürümlerde veya Eylül ayında yayınlanacak kararlı sürümde gelmesi bekleniyor.

2. Yenilenen Denetim Merkezi:
Denetim merkezine Android kullanıcılarının alışık olduğu iOS kullanıcılarının iple çektiği Hücresel Veri eklendi. Artık ayarlara girip hücresel veriyi açmayla uğraşılmayacak. Ayrıca denetim merkezi özelleştirilebilir oldu. Apple'ın sunduğu ayarları denetim merkezine ekleyip kaldırabilirsiniz.



3. Screenshot & Screen Recording:
Artık Screenshot aldığınızda sol alt tarafta kalıyor isterseniz üzerine tıklayarak düzenleyebilirsiniz. Ayrıca yıllardır jailbreaksiz iPhone'lar da kullanıcılara işkence çektiren Screen Recording varsayılan olarak iOS 11'le iPhone'lara geldi.



4. Uygulama Taşıma:
Uygulamaları eskiden klasörler arası veya ana ekranda sayfalar arası taşırken tek tek taşımak zorunda kalıyorduk ve klasör oluşturmak zulüm gibi geliyordu. Artık toplu şekilde uygulamaları taşıma imkanı var. Bir uygulamaya basılı tuttuktan sonra diğer elinizlede peşine taşınmasını istediğiniz uygulamaya çift tıklamanız yeterli.

5. App Store:
Apple App Store'ı yıllar sonra ilk kez yeniledi. Baştan aşağı değişen App Store'a Bugün sekmesi eklendi ve günlük olarak öne çıkan uygulama ve oyunlar burada listelenecek.

Ayrıca hesap makinesi tamamen yenilendi ve sinyal çizgileri değişti.

Eğer sizde iOS 11'i şimdiden denemek isterseniz Bu Adresten profil yükleyip kurabilirsiniz. Yedek almayı kesinlikle unutmayın.