Düşük bütçeli iyi bir kamera arıyorsan Asus Zenfone 3 Laser mükemmel bir kamera ve düşük ışıkta yüksek kaliteye sahip. Öz çekim olarak da kullandığım telefonlar arasında en iyisiydi.

Eğer iPhone telefon alıp kamera performansı bekliyorsan ya iPhone 6s Plus tercih edeceksin yada 7 veya 7 plus. 5s, se, 6 ve 6s kamera performansları mide bulandırıyor.

Samsung olarak S8 ve S7 EDGE dışında kusursuz kamera performansı alabileceğin cihaz yok. Bunları Note5 izler.

LG cihazların kamerası Samsung'dan iyidir, S8 hariç.

Sana profesyonel fotoğrafçı olarak şöyle söyleyeyim;

1- Diyafram aralığı 1.8 veya altı olan bir cihaz tercih et. Genellikle telefonlar 2.2 diyafram aralığında kamera sunar kullanıcılarına buda ışığın az olduğu veya çok olmadığı yerlerde berbat bir görüntü ortaya çıkarır. Tepede 10 tane led ışık varken bütün kameralar iyi çeker çünkü Fotoğraf demek ışık demektir bu ışığı da yakalayamıyorsan diyafram ile olanı göstermeye çalışacaksın oda en az 1.8 olmalı.

2- OGS(otomatik görüntü sabitleme) özelliği mutlaka olmak zorunda. Eğer sen çekim yaparken görüntüyü sabitlemezsen mutlaka o görüntüde bulanıklık olacak. Özellikle ellerinde biraz da olsa titreme olan insanların iPhone 6s gibi cihazlardan uzak durmaları gerekiyor kamera performansı olarak.

Mesela S8 1.7 diyafram açıklığında ve otomatik görüntü sabitleme sistemi var. Şu dönemde kamera performansı olarak en iyi cihaz S8.