topalogluhost adlı üyeden alıntı

APOINT; herkezin görüşleri farklıdır saygı çercevesinde yorumunu yazıp bırakabilirsin. bir başkasının konuyu cevapladığı yazı ile ilgili yorum yapma gibi bir lüksün yoktur. aşağıdaki maddeleri okuyabilirsin.


5651 sayılı yasanın 5. maddesinde tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, web site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.

İlgili Yasa:

MADDE 5 (1) Yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir.

(2) Yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.


MADDE 5


Madde 5 deki site sahibi ile ilgili değil, hosting firmalarını ilgilendiren bir madde. Bu konudaki arkadaşı ilgilendiren madde 4. dür. Yani içerik sağlayıcı ile ilgili olan bölüm.

İçerik sağlayıcının sorumluluğu
MADDE 4 – (1) İçerik sağlayıcı, internet ortamında kullanıma sunduğu her türlü içerikten sorumludur.
(2) İçerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorumlu değildir. Ancak, sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur.