altında kalan tozla pek alakası yok. şans eseri açılmış. burada kimseye kızmanıza gerek isteyen cevap verir. isteyen vermez kardeşim.

büyük ihtimal sorunun senden kaynaklı veya bilgisayarının durduğu ortamdan kaynaklı bir statik elektrik sorunudur.

bir daha aynı şey olursa anakartın üzerinde ki güç kablosunu sökün 2 adet güç kablosu vardır standarttır genellikle. biri küçük diğeri büyük. küçük olan fanın üst tarafında bir yerde olur genellikle. onu falan çıkartın takın tekrar deneyin.

olmadı mı : powerin gücünü kesin ve kasanın power yani açma tuşuna basılı tutun. sonra tekrar güç deneyerek kasanızı normal bir şekilde başlatın.

olmadımı : bios pilinizi çıkartın 20-30 saniye kadar bekleyip tekrar takın ve tekrar deneyin.

olmadımı : Power Supplyın güç kablosunu çıkartın tornavida yardımı ile Power Supplyın kısa devre yaptırırcasına tornavidayı deydirin birbirine ve güç tuşuna basın kasanın önünde ki güç tuşuna. 20-30 saniye yapın bu işlemi. sonra tekrar güç vererek açın bilgisayarınızı. büyük ihtimalle donanımsal bir sorununuz yoksa açılacaktır. ( yazılımsal olacağını düşünmüyorum. )

birkaç yöntem daha var kesin çözüm ama onları önermek istemiyorum eğer söylersem bir çoğunuz hata yapacak ve anakarta zarar verecektir.

tabi tüm bu işlemleri yaparken mutlaka powerin gücünü kesin. mümkünse kasaya dokunmadan önce statik elektriği boşaltın. statik elektriği affedersiniz duşa girerek yani su ile temas ederek, toprağa dokunarak kolay bir şekilde statik elektriği boşaltabilirsiniz.

halen anlamayan bu sorunla karşılaşan olursa yazsın. iyi forumlar.