mondschein adlı üyeden alıntı

bilgim olmadıgı için soruyorum. wordpress sitem var. apk hazırlanması için temanın mobil uyumlu olması sart mı ? var olan siteyi sadece apk uzerinden mi acacak ? admod reklamla nasıl kullanılabilir. adsense hesabım var.


Gerekli açıklamalar özel mesaj yoluyla iletildi.

Buraya da yazayım aynı soruları merak edenler için.

Wordpress siteler için native uygulamaları tavsiye ederim. Çünkü sitenizin mobil uyumlu olmasına gerek yoktur. Api desteğiyle stenizden veriler çekilir ve uygulamada görüntülenir.
Sitenizdeki adsense'den pc kullanıcılarından gelen gelirler, mobil uyumlu native uygulamanızda ise admon'dan gelecek olan gelirler size keyifli zamanlar yaşatabilir. :)
Çünkü sitenizdeki adsense reklamları native uygulamada görünmez ve bunun yerine admon banner ve admon geçiş reklamları görünür.

Ayrıca native uygulama sayesinde kullanıcılarınıza bildirim göndermek için ek bir siteye (ÖR:onesignal vb.) ihtiyaç yoktur. Direkt kendi siteniz üzerinden bildirim gönderebilirsiniz. Bu daha kolay ve pratiktir.
Sitenizdeki yazılarda en ufak güncelleme yaptığınızda ya da sitenize yeni bir yazı eklediğinizde ise bunu otomatik olarak bildirim olarak kullanıcılarııza ileriyor. İsterseniz bu otomatik bildirim olayını devredışı bırakabiliyorsunuz.

Webview uygulamada ise sitenizin kesinlikle mobil uyumlu olması gerekmektedir. Zira siteniz telefonunuzun tarayıcısında nasıl görünüyorsa uygulamada da aynı şekilde görünecektir. Burda admob ve adsense reklamlarını birlikte kullanamazsınız. İkisinden birini tercih etmeniz lazımdır.

Bildirim göndermek için onesignal sitesine ihtiyaç duyarsınız.