Merhaba arkadaşlar, yeni bir site için bir kaç gündür isim arayışı içerisindeyim. Bu zamana kadar kendi çapımda kimi zaman ek gelir olur diye kimi zamanda hobi olarak bir çok sektörden siteler açtım açmaya da devam ediyorum. Çok ileri seviyelere götüren istikrarla ilerlediğim pek sitem olmadı, olanında kıymetini bilemedim vs. Film sitesi ile severek ilgileniyorum ama şunu fark ettim, açtığım film sitelerinden hiç bir ek gelir planlamıyorum, kendim film izlerken reklamlara sinir olduğum için açtığım film sitelerine hiç reklam eklemedim eklemeyeceğim de. (Sadece lösev reklamları koyuyorum)

Madem film sitemden gelir elde etmeyi planlamadım, o kadar filmi özenle ekleyip, özetine kadar özgün giriyorum, imlemelerine kadar her şeyi manuel yapıyorum bari uğraştığıma değsin dedim ve fragman sitesi açıp aynı format da ilerleyip adsense den gelir elde ederim diye düşünerek'den, fragman sitesi açmaya karar verdim. Şu an domain arıyorum, vps, logo, vs ile kademeli olarak halletmeyi planlıyorum.

Buraya kadar mantığımı anladınız. Bu fikrim dün denk geldiğim ve bir hayli kafama taktığım üzüldüğüm bir olaydan sonra tamamen değişti. Dün akşam evime giderken, sokağımda ki markete bir şeyler almaya girdim ve içeride ufak bir çocuğa denk geldim. Elinde ki bozuk paraları kasada ki adama uzatarak, kaç parası olduğunu sordu. Çocuğun sesini duyunca (ince bir ses tonu) dönüp arkama baktım, tahmin ettiğim gibi (adı tam bumu bilemiyorum ama Turner sendromu olarak bir bilgi bulabildim, kısa boy uzayamam hastalığı) kısa boyluydu ve göğüs kısmında kanbur insanlarda görülen sırt kısmında ki gibi bir şişlik vardı. Çocuk o kadar sevimliydi ki, elinde ki para ile Browni gelip gelmeyeceğini soruyordu kasada ki adama. Kasada ki adam 15 kuruş daha olursa alabileceğini söyledi, çocuk aranırken adama gittim ve ne istiyorsa vermesini benim ödeyeceğimi söyledim. Çocuk o sıra geldi, ben ısmarlasam olur mu diye çocuğa sordum, çocuk yüzüme baktı olmaz dedi, yanlış anlamasın diye bir şey de diyemedim ısrar da edemedim. Adam verdi Browniyi çocuk aldı gitti. O kadar çok taktım ki çocuğu kafama o kadar çok üzüldüm ki anlatamam, bildiğim tüm duaları zor durumda olan herkes için defalarca ettim.

Şu an elimde düzenli olarak aylık geliri olan bir sitem yok, ben fragman sitesini kafama koymuştum yapacaktım ve sonuna kadar da ilerletmeyi düşünüyorum. Dün gördüğüm çocuktan sonra şöyle bir karar aldım, adsense den elde edeceğim gelirin hepsini her ay Çocuklara yardım eden kuruluşlara bizzat giderek bağışlama kararı aldım. Eşimde bende çalışıyoruz Allah'a şükür kısmende olsa zor günlerimizi atlattık. Bu saatten sonra Allah göstermesin ele ayağa düşmediğim sürece kazanacağım geliri Çocuklar için olan yardım kuruluşlarına bağışlamayı düşünüyorum.

Sizlerden ricam sadece fragman sitesi için bana öneride bulunmanız. İsim konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Site konusunda usanmadan sıkılmadan ilgilendiğim sektör Film sektörü olduğu için fragman sitesi açıyorum. Bilmiyorum başka bir sektör var mıdır bu bağış konusunda uzun vade de yürütebileceğim, gelir elde edip daha fazla bağış yapabileceğim ama şu an kafamda bu var. Şimdiden herkese teşekkürlerimi sunuyorum.