Mevcut sistemlerin neredeyse tamamını denedim birçoğundan da ödeme aldım. Buradaki esas vurgu şu. Biz oyunları yada yatırım sitelerini inceliyoruz. Ticari bağlarının olup olmadığını, reel ticaret boyutunu vs.

Eğer hiçbir ticari bağı yoksa vergisini ödemiyorsa o sistem kötüdür. Düz mantık yasadışı bir hizmetin ekmeğine bal sürülmesin deriz.

Şirketler kaçmaz mı? Kaçar tabi kaçanlarda var. Fakat ticari bir ünvanı olan sistemi zaten kimse deşifre edemez. Hukuk koruyor biz değil. Ya uzak dururuz tanıtımından ya da tanıtım paylaşırız. Yani bu sektördeki insanlar birisini tercih edecekse ikinci seçeneği göze alsın.

Genel olarak şunu demek mümkün. Eğer kıyıda köşede değerlendirmek istediğiniz bir hibe paranız yoksa kredi çekip, ev veya araba satıp bu sistemlere girmeyin olur.

Şuan sistemlerde dağınık vaziyette duran 20bin tl civarı yatırımımız var. 10 bin tl civarıda zararımız oldu fakat başka sistemlerden toparladık. Çok şükür içeride değiliz. 20bin tl yatırımda elde edilen karların sağa sola test amaçlı dağılımı.