Türkiye’de Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Ripple, DASH, XMR gibi altcoinler satılmakta. Sayılı altcoinleri BTCTurk, Koinim, Koineks, Bitturk gibi sitelerden alabilirsiniz. Ancak dünya coin piyasasında 1000’in üzerinde altcoin bulunuyor. Bu yazımızda sizlere altcoin nereden alınır? sorusunu resimli olarak anlatmaya çalışacağız.

Ethereum, Litecoin, dogecoin, Ripple, DASH, XMR coinlerine yatırım yapmak istiyorsanız Türk sitelerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü transfer, al-sat işlemlerinden tüm siteler komisyon kesiyor. Bu yüzden para yatırırken bile yatırımınız eriyor. Ancak transfer ücretleri genellikle düşük. (Binde 5 civarı) Farklı coin almak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Öncelikle altcoin alabilmek için Bittrex, Bitfinex, Cex.io, Poloniex gibi yabancı borsalardan hesap açmanız gerek. Ben bittrex’i kullandığım için bu site üzerinden anlatım yapacağım. Altcoin alabilmek için yabancı borsalara üyelik haricinde Türk coin borsa sitelerine de üyelik gerek. Yine mobil uygulaması olduğu için ben BTCTurk’ü seçtim ve bu site üzerinden anlatım yapacağım.

1.adım
BTCTurk’e üye olmanız gerek. https://www.btcturk.com bağlantısına giriş yaptıktan sonra ÜYE OL butonuna tıklayın. Daha sonra üyelik için e-posta ve şifreyi girin. Üyeliğinizin onaylanması için ikametgah belgesi, kimliğinizin elinde olduğu aşağıdaki gibi bir fotoğraf çekip site üzerinden yüklemeniz gerek.



2.adım
Gerekli belgeleri yükledikten sonra hesabınızın onaylanması 24 saati bulmaktadır. Hesabınız onaylandıktan sonra PARA YATIR (TL) adımlarını izleyerek BTCTurk hesabınıza TL yatırın. İlk para yatırma işleminin onayı için de 24 saatin geçmesi gerek. Sonraki para yatırma işlemleri yarım saatten daha az bir sürede onaylanmaktadır.

3.adım
BTCTurk.com üyeliğiniz onaylandıktan sonra https://bittrex.com hesabı açmalısınız. Benzer dosyalar bu siteye üye olurken de istiyor. Üyeliğinizin onaylandığına dair size mail geliyor. Bittrex hesabınız onaylandıktan sonra geri kalan işlemler basit. Bu işlemleri size resimli anlatacağım.

4.adım => BTCTurk’ten Bittrex’e para gönderme
Bittrex’te size ait Bitcoin hesabı açıyoruz (Bu hesap ethereum da olabilir.) BTCTurk’ten Bittrex’e para aktarırken Bitcoin veya Ethereum hesabı açmanız gerekiyor. Ben Bitcoin olarak anlatıma devam edeceğim. Bittrex’te kırmızı işaretli markets kısmına tıklayın.



Ardından çıkan ekranda search kısmına Bitcoin yazın ve sol alanda yer alan + – kısmından +’ya tıklayın.



5.adım
Bu adımda Bittrex’te Bitcoin hesabınıza aktarım yapabilmek için size ait 36 haneden oluşan bir cüzdan kodu oluştuyorsunuz. Üst görselde + yazan yere tıklayarak bu işlemi yapabilirsiniz.



6. adım
Bu adımda BTCTurk.com’a yatırdığınız para ile öncelikle Bitcoin almanız gerekiyor. Kolay alış satış kısmına tıklayarak hesabınızdaki para ile istediğiniz kadar Bitcoin alabilirsiniz.



7.adım
BTCTurk’teki hesabınızdan Bittrex hesabınıza Bitcoin gönderimi işlemini yapabilmek için aşağıdaki görselde yer alan önce Çekme daha sonra Bitcoin (BTC) bağlantısına tıklayın.



8.adım
Daha önce Bittrex hesabından oluşturduğumuz 36 haneli (farklı haneli de olabilir) adresi çıkan ekrana yapıştırın ve Bitcoin ÇEK butonuna tıklayın.



9.adım
BTCTurk’ten Bittrex’e transfer ettiğiniz Bitcoin genellikle yarım saat içinde hesabınıza geçmektedir. Para hesabınıza geçtikten sonra Bittrex.com wallet ekranında aşağıdaki görsel çıkacaktır.



10.adım
Şuan Bittrex hesabınızda Bitcoin bulunuyor. Bu adımda Bitcoininiz ile altcoin alma işlemini yapacağız. Şimdi Bitrex.com sitesinde sol üst kısımdaki logoya tıklayın. Dilerseniz https://bittrex.com/Home/Markets bu linke de tıklayabilirsiniz. Ardından çıkan ekranda sağ üst kısımdaki arama kısmına almak istediğiniz altcoin’in aldını girin. Örneğin ben “siacoin” alacağım.



11.adım
Arama ekranına siacoin yazdıktan sonra MARKET kısmının altında yazan BTC-SC bağlantısına tıklayın.



12. adım
Çıkan ekranda biraz aşağı inin ve TRADING alanından BUY SIACOIN yazan yerden altcoin alalım.



13.adım
Almak istediğiniz altcoin(siacoin) miktarını girebilirsiniz. Tüm paranızla bu altcoinden almak için MAX kısmına tıklayın.


14.adım
Altcoin almak için Price kısmına tıkladıktan sonra Bid ‘e tıklayın. Bid’e tıkladıktan sonra Bitcoininiz ile kaç altcoin (siacoin) alacağınız otomatik olarak Max alanında çıkacaktır. Daha sonra +Buy Siacoin butonuna tıklayarak bu coini alabilirsiniz.



15.adım => Aldığınız altcoin’i satmak
Aldığınız altcoin’i satmak için yine arama kısmına Siacoin yazın ve sol kısımında BTC-SC yazan bağlantıya tıklayın.



16. adım
Bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda bu sefer SELL SIACOİN alanından işlem yapacaksınız.
Altcoin’inizin tamamını satmak için MAX butonuna tıklayın ardından Price yazan yere tıklayarak Bid’i işaretleyin. Good “ll Canceled alanına tıklayarak da immediate or cancel e tıklayın ve son olarak -Sell Siacoin butonuna basın.



Farklı altcoin almak veya satmak için arama kısmına almak istediğiniz altcoinin adını girebilirsiniz.


17.adım => Bittrex’teki Bitcoin’i çekme işlemi
Bittrex’ten BTCTurk hesabınıza para aktarabilmek için tüm altcoinlerinizi Bitcoin’e çevirmeniz gerekiyor. Altcoininizi sattıktan sonra zaten otomatik olarak altcoininiz Bitcoin’e çevrilmiş oluyor. Ardından Bittrex’te Wallet kısmına tıklayın. Kırmızı görselde yer alan eksi – alanına tıklayın.



18.adım
Karşınıza çıkan ekranda Adres kısmına BTCTurk’ten aşağıdaki işlemi yaparak BTCTurk adresi oluşturun. (Yatırma sekmesine tıklayarak Bitcoin (BTC) tıkla. “Aşağıdaki adrese bitcoin gönderin” kısmının altında BTCTurk’e Bitcoin yollayabileceğiniz adresi kopyalayın ve Bittrex’te para gönderme ekranındaki adrese yapıştırın.



BTCTurk sitesinden istediğiniz zaman Banka IBAN numarasını girerek paranızı banka hesabınıza çekebilirsiniz.

Kaynak: http://pirecoin.net/altcoin-nasil-alinir-resimli-anlatim/