Disco adlı üyeden alıntı

"Kartın 1 ay durmaksızın çalıştığı zaman yakacağı elektrik 17 TL."

Evdeki hesap çarşıya uymaz kardeşim. 17TL çok hayal bir fiyat... Gece tarifesinden mi hesapladınız? Gündüz öğlen tarifesi nerede? 17TL sadece mining'den gelmesi inanın imkansız.

Edit : 1 ay ve 17TL elektrik yazmışsın :D 1 ay full 7/24 mining yap bakalım 17TL geliyormuymuş... Durum o kadar basit ve polyanna olsaydı biz paraları satın almaz, ekran kartlarını satın alır mining yapardık.

Senin mantık aynı şu şekil
Ben sana aylık ve günlük elektrik giderlerini bir yazayım sana;
192 Watt ( dvd writer vs... gereksiz hiç bir şey yok)
(Intel G3258 (55w) + Ekran kartın (80W) )

Günlük elektrik giderin : 2 TL haftada 14TL eder
+ ETH'nin zorluk derecelerinden bahseden yok,
+ Gösterdiğiniz o minergate ya da başka sayfanın size profit verdiği hesapladığını sayfa ne zamandan beri güncellenmiyor acaba?
+ Ekran görüntüsü attığınız o değerler hayali 6-7 ay önceki diff'e ait değerler. Artık o rakamlar hayal oldu...

Buyrunuz size daha gerçekçi rakamlar vereyim. Buyrunuz buradan hesaplayın
https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/eth?HashingPower=13&HashingUnit=MH%2Fs&PowerConsumption=192&CostPerkWh=0.12&MiningPoolFee=1
6 hafta değil 5-6 ayda kartınızı amorti edebilirsiniz lakin kartınız dayanırsa tabi ve bu 5-6 ay içerisinde herhangi bir aksaklık yaşamamanız ve diff diye tabir ettiğimzi zorluk derecelerinin hiç yükselmemesi gerek ki 5-6 ay da bu zerre mümkün değil :D


Dostum, burası fikir paylaşma yeri belki sizin dedikleriniz doğrudur. Ben bunu tanıdığım bir insanın demesine göre söyledim.Sen komple pc yi hesaplamışsın(ki o kadar olucagını düşünmüyorum ) ben kartın yakacağından bahsettim.
Minergate'e gelince site anlık güncelleniyor ama dediğiniz gibi zorluk seviyeleri günlük farkedebilir. Bunların sonucunda 6 hafta max 10 a çıkar diye düşünuyorum ve açıkcası bunun benim için önemi yok çünkü bütün bunları bugunun Coin değerlerine göre konuşuyoruz.