Mrtcn adlı üyeden alıntı

Mahalle düğümlerinde ve mahallenin bağlandığı santraller arasında fiber kullanılır. Geri kalan her yer Bakır kablo ile iletişim sağlar.(Bazı godaman mahalleler hariç) Mahallelere ise kapasiteye bağlı olarak 1 Gbit hat tanımlaması yapılır.(duruma göre 10 gbit o yüzden kesin birşey söyleyemem) Network ekipmanlarında önbelleklerin şişmesine sebebiyet vermesi ile cihazlar üzerinde bufferbloat olayları artmaktadır.(normal zamanda bile olurken)

Türkiyede Maximum hat kapasitesi 502 Gbit, Kullanımda olanı ise en yoğun saatte 320Gbittir(değişken). AKN kaldırıldığı ay başlarında ise 468 Gbit bir kullanım bulunuyor.(değişken)

Porta baskı uygulayan bu protokolü kim sever ki ? Bu işlerde çalışanlar protokolden ne çektiğimizi çok iyi bilirler.

Günümüzde uygulama tabanlı kontroller arttığı için basit bir şekilde engelleyebiliyoruz.

Zaten popülasyon yüksek olan yerlerde CGNAT üzerinden insanlara internet sunulmaktadır. Bu uygulamada tüm portlar kapalı gelir.

NAT arkasında şükürler olsun ki bağlantıların kabul edilmesi zorlaşır bu sayede indirmelerde düzgün hız sağlanamaz. :) Performans düşer.

Bu protokolden nefret etme nedenimde buradan gelmektedir. Birşeyler indirilecek diye genel ağda yavaşlamaya kimse sebebiyet veremez. Özelliklede 6000 kişilik bir alanda bu işlem yapılıyorsa.

Buradan bu işler kolay yürüyor sanıyor bazı arkadaşlar. Gece çalışması altında ne çileler çektiğimizi kimse bilmiyor.

AKN umarım adil şartlar sağlanması adına kaldırılmaz. Kalkarsa çünkü olan gene bizim gibi çalışanlara olacak


Merhaba aklindaki bir soruyu sormak istedim,

Kayseri talasta yasiyorum 2 seneden fazladir superonline kullaniyorum fakat son birkac aydir modem arayuzunde lokal ip gozukuyor public ip gozukmuyor ve ipyi sorgulattigimda bir hosta ait cikiyor (blablaajans.net ornegin) ben musteri hizmetlerini arayip durumu bildirsem beni ortak ipden cikarirlar mi acaba ?