kayseri38 adlı üyeden alıntı

Merhaba aklindaki bir soruyu sormak istedim,

Kayseri talasta yasiyorum 2 seneden fazladir superonline kullaniyorum fakat son birkac aydir modem arayuzunde lokal ip gozukuyor public ip gozukmuyor ve ipyi sorgulattigimda bir hosta ait cikiyor (blablaajans.net ornegin) ben musteri hizmetlerini arayip durumu bildirsem beni ortak ipden cikarirlar mi acaba ?


Sabit ip alarak özel ip bloğundan çıkabilirsiniz. Onun dışında müşteri hizmetleri ile bi görüşün belki haklı sebepler verilir ise kaldırılabilir.(pek sanmıyorum ama)

Bazı kullanıcılar ip banlı olmasından, google ve bazı sitelerin captcha çıkartmasından falan şikayetçilerdi şimdi durum nedir hiç bilmiyorum.

rafet55 adlı üyeden alıntı

Mrtcn Mertcan hangi firmadasın bilmiyorum ama insanların internetini yavaşlatmak bence çok ayıp bir şey sonuçta satarken öyle satılıyor şimdi bende günde 200 gb yakın trafik indiriyorum sonuçta bunu bana superonline film indirmem için sattı satmasın arkadaşım firma o zaman sizde sorun yaşamayın biz eskiden 3gp filmlere mahkum edildik neden insanlarımız FULL HD 2160p izleyemesin neden hak etmiyor mu?


Şuanda aktif olarak bu işlerde çalışmıyorum ihale olursa tabi ki çalışılır :)

Netflix, Amazon Prime vb alırsın. Parasını verir kullanırsın o zaman kabul edilebilir. Ancak ben onuda indireyim şunuda indireyim olmaz. Telif haklarını ihlal etmiş olmak normal bir olay değil

Bu durumda hakdan söz edilebilir mi ?

ismail adlı üyeden alıntı

Biraz da kullanıcı tarafını düşünün. Şu devirde en fazla 1 hafta rahat bir kullanımdan sonra 2-3 mb hız kime yeter? Bir sorun varsa kısıtlayarak değil hizmet kalitesini genişleterek çözülebilir.


Tabikide günümüz şartlarında son kullanıcıya minimum 32 mbit internet verilmelidir.

Ancak hizmet kalitesini genişletip aynı zamanda ücretlerde yenileme yapılır. Genel Türkiye gerçeği malesef :)

Eş zamanlı olarak Ücreti düşük internet zor. Bazı sağlayıcılar AKN kaldırdı ancak şuanda bölgesel olarak hız sorunları yaşıyor ve kullanıcı kaybediyorlar bu bir süreç bu süreci değerlendirme durumu ise farklılık gösterir