Merhabalar,

Herkesin bildiği gibi, dün tüm coin piyasları dibe doğru bir yolculuğa çıktı. Sebepleri tartışlabilir elbette. Ancak ben bu krize farklı bir perspektiften bakılabilir mi? sorusuna cevap vermek istiyorum.

Büyük meblağlar ile olmasa da bir miktar yatırıma sahibim kripto paraların birkaçında. Uzun süredir araştırma/öğrenme döneminden sonra yatırımlarımı yaptıktan çok kısa bir süre sonra bu düşüşlerin gelmesi elbette canımı sıkmadı değil. Fakat, ben bu krizden fırsat çıkar fikriyetine sahibim.

Gece boyunca epey bir sağ-sol kurcalaması yaptım arkadaşlar. Sizlerle de paylaşmak istedim. Daha önce duyan/bilen elbette vardır "Masterluc" ismini. Ben yeni öğrendim. Bilmeyenler için biraz anlatayım kendilerini;

6 Aralık 2013’te Bitcoin fiyatı 1100$’ken şunu söylemişti:

Üçüncü gün bir kargaşanın içinde uyandım, grafiklere baktım ve kendime şu soruyu sordum: Sona geldik mi? Ve cevabım ‘Evet’ti. 2010-2013 arasındaki ilk tarihi yükselişin sonundayız.

6 Aralık 2013 tarihten iki gün önce ise şunu yazmıştı:

Ah, Satoshi ve topluluğa tabii ki teşekkürler, ama ben yine buradayım. Benim için piyasaya bir sonraki giriş noktası 2016-2017 yılındadır.

30 Mayıs 2015’te Bitcointalk forumunda Mayıs 2017’den sonra yeni bir yükselişin geleceğini ifade etti. Sadece iki ayla kaçırdı. Mart ayında 1000$’ın altında seyreden Bitcoin, 4500$’a kadar yükseldi.

Bitcointalk forumunda bir süre lucif nickini kullanmış ve ardından namını duyurduğu "masterlucu" nicki ile devam etmiştir.

Mayıs 2017 tarihinde paylaştığı grafik ile 2018 yılının yaz aylarında 100K seviyelerine çıkacağını paylaşmıştır.

https://file.army/i/CNRgvj

VK profilinde ise bugün, bitcoinin önümüzdeki birkaç yıl için son kez 10k'dan düşük seviyelerden alım yapılabileceği son hafta olduğunu belirtmiş.

https://file.army/i/CNRyYV

Bu bilgileri paylaştıktan sonra ise, 1988 yılının "the economist" dergisinin yayonladığı "the world in" kapağını hatırlatmak/göstermek isterim.

https://file.army/i/CNe9hp

Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.


YTD