Öncelikle; bayi ile müşteri ayrıdır. Bu çok kez suistimal edildi forumda ve hala edilmekte. Siz hiç bir bakkala gidip ben sizin bayinizim ve 1 yumurtaalıyorum, al 20 krş diyebiliyor musunuz? Ama gidip 10 koli 100 koli alırsanız bu fiyattan belki alabilirsiniz.

Burada mantıksız olan ve piyasayı bitiren nokta şudur ; perakende olarak bayilere satış yapılması.

Şahsen yapılması gerekenler;
-Fiyat sınırlandırılması,perakende fiyatlar için (aynı şekilde devam edebilir)
-Forum googleda bir çok aramada çıktığı için bayilik verenlerin konulara başlık yazması engellenerek foruma googledan giren bir müşterinin kafa karışıklığı yaşaması engellenmelidir.

Bayilik satışı yapanlar için de çözüm;
min işlem limiti şeklinde olabilir. Örneğin şuan ben bayiyim diyen bir adamın müşterisi çıkıyor, 1 tane işlem alıyor bayi fiyatından halbuki bir müşteri gibi tek işlem alıyor. Neyse işlemi aldıktan sonra gerçek müşteriye atıp bir kısmını kendine bir kısmını sağlayıcıya atıyor.

Böyle bir şey olacaksa adı BAYİLİK DEĞİL KAR ORTAKLIĞI OLMALI. ŞUAN OLAN AL KARDEŞİM BEN SANA x TL YE VERİYORUM SEN ÜSTÜNE KOY SAT ÜSTÜ SENİN OLSUN DEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR VE ACİLEN ÇÖZÜM BULUNMALIDIR.

Bayilik satışı yapılan sitelerden minumum tutar ekleme bölümleri 200 TL veya üstü olarak düzenlenmesiyle bu sorunların ortadan kalkacağını düşünüyorum, gerçek bayi işte o zaman ortaya çıkacaktır.