WebDevelopers adlı üyeden alıntı

omerkarahan aslında sizin ki mantıklı hocam ama benim hala keşfemedim bir çok fonksiyon var zamanla anlaya anlaya çözeceğime inanıyorum şuan biraz basit yollara kaçıyorum sanırım :D eticaret sitesi yapıyorum hocam onun slider bölümü için bu kod :)

veritabanına yazabiliyorum sorunsuz yazıyor sliderı şuan evet mantıklı olan 1 tanesini attıktan sonra diğerini silmek ama kullanıcıya 10 tane resim atma limiti veriyorum :) beğenmediğini silme alanıda mevcut tabi yeni oldugum için anca bu kadar :D


Diyorum ya, kormayın hocam, zaten PHP ile 20 sene yaşayan bir adam bile "bilmediğim bir şey yok" diyemiyor, bir bakıyorsun köşeden yeni bir komut yeni bir söylem :) , ayrıca kodlamanız başlangıç için gayet güzel.

Hocam: şöyle düşünmelisin, her kullanıcı kaynaklı girdiden sonra "acaba?" "acaba?" "acaba?", bu acabalar ile kullanıcının ne gibi "inlinkler,*inlikler" yapabileceğini ön görmelisin, mesela yazdığınız sistemde "kullanıcı resim diye .php dosyasının uzantısını değiştirip yükleyebilir mi?" , "yükleme tamamlanınca sayfayı kapatıp sistemi şişirebilir mi?" ,... böyle sürekli kullanıcının yapacağı şeyler ön görmelisiniz çünkü günümüzde "Hacker" ünvanını taşıyan birçok kişi bu yolla sistemlere sızıyor, Hacker'lıgın %20'si kod %80'i mantık ve zekadır. Bu yüzden onu alt etmek için, sizin ondan daha çok mantıklı davranmanız gerekir. Bu tüm programlama dillerinde geçerlidir.

Önemli olan "deneme yapmak", şu anda gördüğüm üzere siz bunun en güzelini yapıyorsunuz, bunu ileride OOP ile kendi tanımladığınız EXCEPTION istisnalar, veritabanı sınıfları ile süslemelisiniz ki yaptığınız bu çalışmalar daha da profesyonelleşsin.

2008-2009 senelerinde, bugün öğrenme konusunda bizi en çok zorlayan sınıf yapısı PHP 5 ile aramıza katıldı. Burda altını çiziyorum, 2009 senesinden önce de PHP ile kodlanmış onlarca yüzlerce e-ticaret sitesi vardı ve onlarda emin olun ki sizin gibi bu tarzda kodlayarak sitelerinin devamlılığını sağladılar. Zaten sınıf'ın standart fonksiyonlardan hiç farkı yok çalışma aşamasında, tek farkı daha derli toplu olması ve tüm terimlerin tek başlık altında toplanması.

- Programın gerisinde değilsiniz :) ayrıca 6 ayda PHP öğrenileceğinden felan bahsediliyor, kesinlikle katılmıyorum, "Bir şeyi öğrenmek" onunla hiç yardım almadan yararlı şeyler üretebilmektedir. Bugün en baba C++'cı en baba C#'cı en baba PHP'ci bile yardım alıyor ki öyle olmasaydı stackoverflow gibi küresel bir soru-cevap sitesi olmazdı.

@bilimokur arkadaşımda söylemiş, eğer takıldığınız bir hata, yapmak istediğiniz bir şey ... varsa mutlaka bunu stackoverflow'da arayın, ingilizceniz iyi ise burada birçok sorunuza dakikalar içerisinde cevap alabilirsiniz, yıllarca Türkçe aradım, bir sorunu Türkçe çözmek çok zor :) sonuçta bunlar hep gevur icadı :P