Merhaba arkadaşlar,

Kendi kişisel sitem için bir tema tasarladım ve bunu wordpress yapısına uyarlıyorum, birçok şeyini sorunsuz bir şekilde yaptım, tek tek yapıyorum ancak takıldığım ve neredeyse sıfıra yakın, düzgün bir kaynak ile anlatımını bulamadığım bir sorunum mevcut.

Dinamik bir sidebar oluşturdum, WP Admin panelinden bileşen kısmından widgetleri sorunsuz bir şekilde ekleyebiliyorum. Ancak orada ki widgetler standart tasarıma göre ekleniyor ben onlar üzerinde değiştirmeler yapamıyorum ve bu değiştirmeleri nasıl yapacağıma dair bir anlatım ne resmi codex sayfasında ne yabancı, yerli kaynaklarda mevcut. (var ise yapıştırın linki yoruma)

Standart hali;



Dinamik bir şekilde widgets kısmından yine ekleyeceğim fakat standart tasarımın üzerinde css,js oynamaları yapabileceğim bunu sağladığımda tasarımın şu şekilde oturmasını istiyorum.



Bu sadece kategoriler için örnekleme, diğer bileşenler içinde benim customization yapabilmemi sağlayan bir yapı var mıdır? bir functions.php yardımı ile ya da başka dosya ile bu mümkün mü?

Yoksa statik sidebar yapıp, sidebar.php içerisinde loop'a sokup, oradan statik bir şekilde manuel olarak mı yapmak gerekiyor?