Hermes Merhaba yanlış anlamayın ama e-postayı direk kopyala yapıştır yapmak yerine üzerine bir de insanların neler yapabilecekleri konusunda bilgi veya cevap verseydiniz konu daha faydalı olabilirdi. Herkes durum karşısında şaşmış kalmış.

slmmrb12 Gopher drmd JigSaw halitaga bekirbulut akrep01

Arkadaşlar şimdi şöyle bir durum var. Devlet zaten bizi hiç bir zaman şaşırtmayarak her yerden vergi alıyor evet ama buradaki olay devlette değil tam olarak.

Şu şekilde siz adwords üzerinden sitenize reklam vererek hizmet satın alıyorsunuz. Bu şekilde normalde KDV ödemek zorudasınız. Her üründe hizmette yıllardır olduğu gibi. Fakat google adwords'te devlete vergileri kendisi beyan etmiyor. Bu yüzden sizin beyan etmenizi ve ilerideki yüklü alışverişlerinizden dolayı doğabilecek sorunlardan sorumlu olmadığı belirtmek için böyle bir mail göndermiş.

Anladığınız üzere bu google'ın kendini kurtarma çabasıdır. Nerede görülmüş ki KDV'nin hizmet alan kişi tarafından doğrudan devlete verildiği. Bu Google'ın görevidir. Ki zaten benzeri bir olaydan 2009 yılında Google türkiyeye tam olarak 71 milyon lira ceza ödemiştir.

Bireysel ve kurumsal hesaplara gelirsek bu ikilem sadece google'ın sınıflandırmasıdır. Yani Bireysel hesap kullanıyorsunuz diye devlet haaa bununki bireysel hesap bundan kdv falan almayalım diye birşey yok. Herkesten vergi alınır. hepsi bireysel veya kurumsal hesap olmuş hiç bir şey farketmiyor.

Örnek vermek gerekirse mesela siz bir lokantaya geçiyorsunuz ve yemek söylüyorsunuz. Lokantacı size kardeşim sana yemek getirecem ama vergiyi devlete vermeyi unutma bak devlet yemek yediğini anlarsa cezayı sana kesebilir ben karışmam derse ne kadar mantıklı olur? Bu kdv olayı tamamen işletmenin görevidir. İşletme bir ülkede hizmet veriyorsa o ülkeye göre bu yükümlülükleri yerine getirmelidir.

Peki anahtar kelime planyacısını kullanabilir miyiz?

Kullanabilirsiniz. Değişen bir şey yok. Sadece google eğer kullanmıyorsanız kapatın herhangi bir sorun yaşamayın. yoksa ben sorum olmam demiş. herhangi bir sorun olacağını sanmam.

Son olarak seçimlerde yakınken sizin vergi yükümlülüklerinizi devlete vermeniz için ayrıca google bir ceza daha yememek için böyle bir uyarıda bulunmuş olabilir.

Ama bu durum böyle olmaz işte. Google afedersiniz eşek gibi hizmetlerini kdv dahil olarak hesaplayıp devlete vermelidir.

BUNLARI NEDEN ANLATTIM?

NOT*****
Bazı uyanık arkadaşlar bu durumu size yanlış lanse edip fırsata çevirebilir. Şöyleki sizin yerinize sitenizi adwords'te komisyon alarak reklam vermek isteyebilir. Bunlara kanmayınız.