Her ikisininde artılar eksiler fazla ? en başta sizin ne tür ürünler pazarlayacak ve kitleniz ne kadar olacak ne tür paralar dönecek bunları düşünmemiz gerek ek olarak nasıl bir pazar modeli düşünüyorsunuz ? GG tarzı pazar yerimi yoksa Vatan PC gibi bir sistemmi ?
Görüşüm hazır dediğimiz yazılımların tam manası ile lisanslı bir şekilde ve güzel ayarlamalar , bakım ve geliştirmeler ile orta seviye bir girişim için fazlası ile yeterli olacak ve maliyeti kaldıracaktır siz ne kadar "Maddi konusunu düşünmeyin lütfen.." deseniz bile bu bir amatörlük ve acemiliktir Maliyet bir firmanın ve girişimin en önemli olanağı ve dayanağıdır. Sizin için önemli olan elimdeki para ile ben en çok nereden ne alabilirim diye düşünmektir ve ek olarak şunlarıda düşünmeniz gerekmekte hazır yazılımlar ne kadar geliştirme ekleme ve düzeltme yapsanızda yayılan bir acıktan dolayı ve sistemsel bir hatadan dolayı etkilenmeniz kesindir.
Size özel bir yazılım olduğunu düşündüğümüzde ise Ek olarak hazır yazılımlardan farklı bir ihtiyacınız veya gereksiniminiz varmı ? ne tür bir girişim ve bütçe mevcut ? arka planda gereke bilecek ek yazılımlar olabilir ve bu özel yazılımınızı nereye yapatıracaksınız ? şuanda ticmax gibi yerleri kast ediyorsanız bunlarda hazır yazılımlardır ve hazır veya özel yazılımlarında ileriye dönüş modüller ve bakım , personel , yenilenme ve güncellenme gibi olanklarını ve eksilerini düşünmeniz gerekmekte , bunun gibi konular acar isek bitmeyecek bir tartışma mevcut ama biraz daha bilgi verir iseniz daha iyi yorumlar gelir diye düşünüyorum ve en önemliside siz ne tür bir girişim yapacak , kullanacak , nasıl bir organizasyon düşünüyorsunuz ?