Çağımız bilgi-bilişim çağı. Dünyaya kapsamlı bir göz gezdirdiğimizde her geçen gün inanılmaz buluşlara inanılmaz yeniliklere şahit oluyoruz. Bilimin, teknolojinin gelişimi her gün bir öncekinin karesi hızda ilerliyor.

Ülkemizdeki -ne yazık ki- bilişim-teknoloji alanındaki şimdiye kadar yapılmış yatırımların, AR-GE desteklerinin yetersiz olması bizi dünyanın biraz arkasında bırakmış olsa da yine de bilimsiz-teknolojisiz bir ülke değiliz çok şükür.

Şu an bu forumdaki belki de herkes bilimin en büyük icatlarından "internet" üzerinde kendine bir iz bırakma çabasında. Ama biliyorum ki hepimizin içinde bir "Ah keşke!" var. Kimisinin ki "Ah keşke şu alanda ilerleseydim!" kimisinin ki "Ah keşke şu fırsatım olsaydı!" kimisinin ki biraz daha farklı.

Birimizin "keşke"si bir başkası için "iyi ki"dir.

Bu konuda hem bilişim-teknoloji alanındaki keşkelerimizi paylaşarak diğer forum sakinlerinden tavsiyeler alalım hem de başkaları için fikir verelim istiyorum. Dün başlattığım "Size göre web sitesinden kazanç sağlamanın en temel kuralı nedir? Boşaltın etekleri!" başlıklı konuda olduğu gibi bu konun da mottosu "Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için."

Hatta bu konuyla birlikte WMAracı üstüne bunu yeni bir birliktelik akımına dönüştürelim :) BHHB hareketi olsun adı da ;)

İlk olarak ben kendi keşkelerimden birisini paylaşayım:

Yıllardır internet üzerinde projeler üretiyorum. Birçok kuruma-kişiye profesyonel olarak destek verdim hala da vermeye devam ediyorum. Ama bu alanda kendimi geliştirmekte yavaş kaldım. İlk başladığım yıllarda daha cesur ve kararlı adımlar atsaydım şimdi çok daha güzel noktalarda olabilirdim. Şu an içinde bulunduğum halden memnun değilim demiyorum ancak dahasını yapmak varken tembellik ve cesaretsizlik bana birkaç yıla daha mal oldu. Keşke biraz daha cesur ve kararlı olsaydım.

Eğer aklınızda bir şeyler varsa ve cesaret edemeyip yavaş adımlarla ilerliyorsanız korkmanıza hiç gerek yok arkadaşlar. Hayatın gidişatı sizi mutlaka eğitiyor. Sonuçlar sizi pişiriyor. Tecrübe sizi geliştiriyor, olgunlaştırıyor.

Keşke dememek için cesaretinizi toplayın ve yapmanız gerekeni şimdi yapın :) Umuyorum benim için "keşke" olan bu durum sizin için "iyi ki" olur.


Haydi bakalım, sıra sizde :)